花墟惡霸花店 3|警方圍封只放一日?

510 回覆
467 Like 6 Dislike
呢啲警察都唔係做野,根本抱住息事寧人嘅態度,睇下邊邊弱啲,就勸個邊點點點,務求盡快收工,上車涼冷氣
廟街
要做實有得做,菜檔新界仔都收皮!日日罰5千,封鋪一個星期!純過綿羊
人地大陸識D人
點鬥
份內事
咪傻啦
上集嘈咁耐有冇真係執法?
上集個癲婆已經立即移動條封鎖線啦

佢係真係執法定係靠嚇啊?
呢啲老差骨先最仆街,你唔好覺得佢係好 正常人
或者咁講 你會唔會聽完鍾雅倫講蔡天鳳單案覺得佢係好警察

喺狗隊入面浸得愈耐只更仆街 唔會有好 入面成個文化就係CLS
卓永興幾時再落去?
認真 最有效方法就係等佢執笠
攬炒
警察食環一齊落去告阻街收佢地皮
全部告 想知咩事就問光頭
同抄牌一撚樣 成行告晒佢
佢而家夠膽拎刀出黎舞應該唔洗放返出黎
所以佢咪做到白衫
其實睇番Google Map, 最舊果時一定冇呢間舖,即係唔係2000年就係度
咁就應光頭佬要求,告晒咁多檔,玩幾次光頭佬自然比其實檔搞,自然收皮
嗰少少位對生意無乜大作用潮州佬旨在落長官面
賤種仲敢聲大大
如果搞到好似因航空姐單野咁
支那人喺小紅書煲大咗
特狗講句影衰香港
潮州幫成家就會社會性死亡
e.g. 間舖業主會立即中止租約 迫走佢
個二仔同個老母唔使問都知白卡
想講返 卓永興 係政務司副司長
高撚級過局長呀
不過連正司長都只係個無兵司令
都唔知個副司長有咩用 宜家連show都唔駛做啦
花店老細做特首,香港重唔惡晒?
大sir都搞唔掂,做細盡早收工好過啦
d住客唔識做
係佢d花盆上面痴下memo紙
寫遍地開花 賞花杏仁露 乜乜柒柒
即刻有戰術小隊落地直送賞花杏仁露俾佢
:「吹咩?黑記!再嘈拉你公眾地方行為不檢呀!」
咪係,個路口出出入入,一定成日hi到佢d野
hi下hi下整爛左幾件貨都唔出奇
其實食環真係無牙老虎黎,投訴完咪又係咁, 好似第2集白衫阿SIR咁講,無可能日日係到,但你出告票咪又係當交租,應該話仲平過交租。根本無阻嚇力。

都唔知有幾多商人咁樣踩界賺到盆滿缽滿。

好似我附近既哩間餐廳咁,D枱可以開到去對面屋苑咁誇張,10幾尺都有吧,D垃圾又整到地下污糟晒,佢室外佔地已經大過室內。即係租700尺送700尺,食環隻眼開隻眼閉變相鼓勵人犯法。
福建幫後又潮州幫,長官打市民就勁,對住呢d就死狗,香港真係世一 👍🏻👍🏻👍🏻
1823,要每個星期都投訴,只要有一次過咗30日唔覆就去申訴專員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞