花墟惡霸花店 3|警方圍封只放一日?

510 回覆
467 Like 6 Dislike
屌 呢個癲...
公墓員
其實match
今日又放番出黎未
諗多咗
正常人幾廿歲 一早磨平晒菱角
留得係度住 一早接受咗樓下阻街係 part of the cost
樓價租金自然反映

等於你租樓層樓漏水
業主賴皮拖極唔整
唔通你會年年續租兼追佢維修咩
正常人一早搬走咗啦

唔係話佢爭取公義錯
只不過對大部人嚟講 追求公義唔係最高人生目標

香港地好多問題一深究就好心灰 無力同心寒
根本搵到錢果d唔怕你一日罰1500

幾年前B仔涼粉又咪係咁樣阻街擺晒出黎,食環日日罰1500佢地都冇所謂
我記得大半年前有個司長周圍巡咗幾日,叫佢落花墟睇吓啦
第95F章 《消防(消除火警危險)規例》 第14條 阻塞逃生途徑
(1)就任何處所而言,任何人 ——
(a)如將或安排將任何物件或東西擺放或留下;或
(b)如身為該處所的擁有人、租客、佔用人或負責人,准許或容受任何物件或東西被擺放或留下,
而該等物件或東西阻塞或可能會阻塞該處所內的逃生途徑,該人即屬犯罪。
(2)任何人犯本條所訂罪行 ——
(a)如屬首次定罪,可處第6級罰款;
(b)如屬其後每次定罪,可處罰款$200,000及監禁1年,
而在上述任何一種情況下,可就該罪行持續的每日另處罰款$20,000。
(3)在根據第(2)款進行的法律程序中,某份文件如看來是由處長簽署的證明書,述明該文件所指的人在其內指明的日期被裁定犯本條所訂罪行,則該文件一經交出,即須獲接納為證據。
(4)除非相反證明成立,否則就根據第(3)款獲接納為證據的文件而言,須推定 ——
(a)該文件是由處長簽署的證明書;及
(b)該文件所指的人在其內指明的日期被裁定犯本條所訂罪行。

一日罰20000怕未
根本就要清洗成個花墟
唔好再俾佢哋違法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞