房屋署:政府不宜亦不應使用公屋資源安置大坑西邨居民

156 回覆
143 Like 20 Dislike
其實賠幾多都只係人情,始終係私人租比你,又無話一定要照顧你一世嘅
行過去影相

長期有貴車泊左係度
當然又要公屋,又要賠償金。。。
Fat Fat ...
公屋留俾大陸人咖,你香港人wfc 啦
咁又點,11年鼠芬咪整條韋海英趁當區地保王桂雲退休搶咗竹筍僑仔個位,12,16年鼠芬係呢個票站同僑仔打和,先保住垃圾會議員
更加唔好講18年兩次補選呢個票站,黎民主派點樣踩竹筍留唔住啲票
幾十萬都夠老人家過世啦
偽命題

剝奪到公屋權既咩??只要佢入息 資產符合資格就可以申請到公屋

而呢班乞衣又要80萬又要公屋
窮人惡過共產黨我就支持深圳城管介入
往死裡打 拆曬先慢慢同佢地傾賠償
有租金比你又唔撚滿意
唔滿意既,全部收走,1蚊都唔撚比
自己搵方法去租地方住啦
成件事就係廢人阻住地球轉

好似佐敦8文樓咁
肯定大部份想原區安置啦
行10分鐘就高鐵站
附近啲樓普遍都3萬蚊起步
想原區安置就等佢自然倒塌算啦
成班長者咭邊有業主肯租
屌你老母 唔係好多啊 不過佢地交緊2-3k租
賠80萬 即係幾多年租免咗????????
資產嘅嘢好簡單,你望下同你一樣住公屋大,又搵唔多d fd就知
一年去多幾次旅行,買多幾個名牌袋/勞
班撚屌有閪公屋權
識fd有親戚住個到,出面有居屋、有啲人有私人物業,樓下有tesla泊係到

然後條村啲人嘈要政府送間公屋比佢地 仲未計班居民有啲已經唔係第一代租戶嚟,係老豆老母傳左比佢地,甚已經係第三代 好撚無恥真係
有居屋有私人物業應該唔適合5年後入返去住
五十年代四叔未有咁嘅影響力,睇落條線係東亞李國寶個邊傳火棒先到四叔接
早排睇新聞,間公司咪講
有班人係照填回遷張回條,但比公司查到班友有物業
有啲仲衰,本身唔係合資格租戶嚟,係租上租嘅黑戶嚟,個啲都填回條要求回遷
幾百蚊ja
恒基個津貼講法唔係免租
係佢安排唔到調遷俾你
所以俾筆錢你出去租樓
資助你一部分市值租金
津你老母咩
對乞衣咁撚好做咩
訓街啦 柒頭
梁美芬地頭
真,有錢既乞衣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞