日文歌史上首次!YOASOBI《我推的孩子》OP曲創紀錄 登Billboard全球冠軍

316 回覆
621 Like 22 Dislike
想學野啫
你唔驚咁防範
佢播ED個位set得好
其實佢地都有啲作品唔同風格,不過無人理
今次終於突破到
講meme既話ED爆好多啦
中肯個個都剩係聽較紅個幾首就話首首一樣
唔關美國事,今次上嘅榜係全球(美國除外)
其實Ado堆歌都有小小咁既感覺
唔知係咪把聲太易認我先有咁既感覺
大正浪漫好正,個人top3
女王蜂個首再夾埋動畫劇情正到第8集尾一起歌型到

但唱live好L難聽睇過兩個live轉音個位無turn好un耳
啊成功人士你個Disney+搵到人夾未
所以佢話係global榜
美國榜一早上過第一
而且早韓國大半個世紀
初初我都好鍾意idol,瘋狂咁loop,但耐咗之後就覺得都係祝福好聽啲
大正浪漫初初我覺得唔好聽,但而家愈聽愈好聽
我仲好鍾意ミスター, もう少しだけ, アドベンチャー
Yoasobi 我好似得一兩首冇入落歌庫
Ikura 自己啲歌都正
我覺得係佢之前啲歌《夜に駆ける》 同《群青》太出色,搞到佢呢首動畫op 如果無睇動畫,好難引起一般人共嗚
動畫淨係睇第一集就得/漫畫就咁睇第一本就得
首歌係完全代入「愛」成個心境嚟寫
「覺唔覺yoasobi首新歌同XXX好似」
依首歌係好特別啲編曲同歌詞都幾好
不過冇睇真係唔知點解咁寫
首歌好唔好聽關人地月入咩事 你輕度?
但係佢前面嗰啲歌真係首首都玩同一招啊
其實聽幾次會好快悶
ツユ就係好例子
係因為同類型歌手唔夠多啫
冇人話 aimyon 來來去去都係咁
因為民謠風已經被視為一種風格咁解
你聽多d vocaloid
就會知其實 YOASOBI 唔係首首一樣
冇聽開 Jazz 都會覺得 jazz 來來去去都咁
其實道理係咁
其實後半段先係,前半段係小說45510,唔係星野愛視角嚟,係B小町(星野愛曾經嘅組合)嘅隊員。所以前半段你代入愛視角係唔合符㗎
連登仔:女王蜂死黑鬼唔男唔女死人妖
我都覺得ed好聽d
你啱,唔記得咗45510嗰part
兩個榜黎既
呢個榜exclude美國
2020年先有
壽喜燒係美國榜
即係當年個幾個星期全美最紅既歌係壽喜燒

差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞