日文歌史上首次!YOASOBI《我推的孩子》OP曲創紀錄 登Billboard全球冠軍

316 回覆
621 Like 22 Dislike
近日,日本雙人音樂團體 YOASOBI 演唱的《【我推的孩子】》片頭曲「アイドル」在「Billboard全球單曲榜」(美國除外)取得了第 1 名,這也是有史以來首次日語歌曲在該排行榜上獲得冠軍。

「Billboard全球單曲榜」(Billboard Global Excl. U.S.)是由美國音樂雜誌《Billboard》推出的音樂排行榜。這個榜單是根據除了美國之外,全球 200 多個國家和地區的數位銷售量和串流播放次數統計而成。隨著《【我推的孩子】》動畫風潮席捲全球,不僅片頭曲「アイドル」爆紅,也讓 YOASOBI 將音樂才華展示給全世界,也讓不少網友直呼:「只有 YOASOBI 能超越 YOASOBI」。
鏡呢
Yoasobi 咁多歌呢首都算最唔好聽之一,偏偏咁紅
係 推到上第一
但最唔好聽之一

始終都係你呢啲月入五萬都冇嘅公屋人士最識貨
難怪你人生咁成功
美國鐘意呢類
呢首有少少似Kyary Pamyu Pamyu個啲
唔係尹光我都唔識首歌
5因為一首歌有幾紅,好聽程度只係其中一個因素

事實上,佢呢首d編曲如果細心聽,當中複雜巧妙之處亦好驚人,佢layer同轉折好勁
佢地d歌首首都差唔多樣
動畫加成
明顯係動畫加成
你睇啲鬼佬幾鍾意死亡筆記OP就知
真 我都覺呢首唔好聽
講真好鍾意佢地,但呢首單計首歌嚟講就真係還好
我自己都覺得佢哋嘅其他歌有幾首都好聽過呢首
我推嚟講 我反而鍾意女王蜂嗰首,但可能因為無咁洗腦 所謂嘅「中毒性」唔夠高
不過除咗首歌/Yoasobi本身之外,覺得因為IG Reels好多人用好多人跳就令到呢首更加紅
鍾意佢地,拎到第一我都好開心 只係覺得佢地其他歌好聽啲值得更紅多啲
唔明覆你第一個做乜屌鳩你 你係憎佢地就唔會聽佢地嘅歌而對比到
呢首好啲㗎啦 無yoasobi招牌嘅一到副歌就「あ~~~~」
如果yoasbi喺香港

比連登仔屌歌詞 ,屌曲風 總之搵野屌
屌埋佢黃藍
無人喺香港紅係紅得合理

成日拎以前啲歌手比較 咩一代不如一代
其實只係因為當年冇連登仔

而家標準高左咁多 要串人五萬都冇..
我都係,之後 search 埋其它歌,好似有 d 入咗 Yoasobi 坑
月入五萬就想申請公屋?
Live真係好勁
無啦啦發茅屌鳩人成個白卡佬咁
意境>好聽
初頭覺得好un耳
睇完動畫就明點解有啲位咁突兀 就覺得好神
之後就鍾意咗首歌
會係咁俾人問佢兩個係咪一齊有無做過愛
話iku 屋企有錢先成功,唔靚etc
詳見糖兄妹,perse ,石山街
跟住小說

MONSTER我都好鐘意
呢度係連登
頭一兩個post一定係獨醒撚,WHO撚
總之唱反調
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞