日文歌史上首次!YOASOBI《我推的孩子》OP曲創紀錄 登Billboard全球冠軍

316 回覆
621 Like 22 Dislike
https://youtu.be/IpfFyTtUWKY
我覺得抖陰live呢下重正,ikura d cute cute 舞步都show齊晒出黎
重有隻歌好正既位係 本身中間和唱位都有d 日本偶像fans打氣個隻 噓噓噓 聲,live個陣觀眾可以噓埋一份 cls好想睇次live 快d黎香港
咁係因為日本依個年代興抖陰歌啫
佢哋係大碟榜, 全年頭十未攞過第一
初頭真係超un耳
尤其佢頭幾十秒唔知想點
聽多幾次唔知點解就鍾意左首歌
呢首歌好正呀
我無睇套野,都覺得好突兀加唔好聽
可摸耳講解下個神位? 無興趣睇套野 唔怕劇透
Getter!
同感
你月入幾多連Disney +都要同人夾
由佢地出第一首歌開始聽,到而家咁既成績,真係好感動,好想有機會現場聽一次
三夜都有聽開
原本yoasobi 排第一
聽聽下個曲風聽到悶
依家會排ztmy 第一
聽yoasobi 好矛盾
舊既首首差不多覺得無新意
但係一改新小小又聽唔慣覺得好怪
不過要我揀我會覺得祝福>idol
邊有你咁成功呀?毒撚 屌你老母
見到個title已經有聲
香港唔會有咁既氣氛,全球最死魚既場
同一個風格要玩幾多年先玩厭
夜に駆ける都就嚟4年啦
有咩組合曲風一致冇突破但俾人吹奏
認真講
ztmy 其實d 曲風都冇乜變
但因為冇咁紅所以先冇咁多人放大黎講
討論下唔洗咁撚搶口好無
同埋你Disney+要同人夾都無咩資格講人咩月入五萬都無
其實好多歌手曲風都好接近
例如 aimyon
但因為同佢同類民謠風既歌手都唔少
反而冇人話佢冇乜突破
只會將佢分類咁解

而 YOASOBI 相對地係新鮮
即使 vocaloid 系既其實都有
但佢最突出
反而比人屌一式一樣
笑死
邊會有可能靠人地講幾句野就會令你feel到個作品既共嗚同感動係邊?
不論任何既文學,音樂,電影都要自己去感受先有用,你自己一開始就先入為主又講無興趣咁不如算數,無謂要人地同你泥漿摔角
識文日個腦會load個故事掛?
Ikura好 gfable wor
每個人口味唔同 我講完你又唔一定鍾意
我又無話唔好聽 唔洗咁驚
比ニコニコ洗左半個月腦
仔細既 可以去youtube睇歌詞解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞