Channel C 花墟惡霸花店條片幾好睇

855 回覆
459 Like 11 Dislike
應該交惡過好多獲
真係做到先講啦,唔好話過兩個月,聽日分分鐘都已經放回原位,阿蛇繼續行過當冇事一切如常,得啖笑
岩岩先見到呢個reply, 陳sir會唔會有可能係黃
律師信魔人世柒老師
咁寫好難wo, 但幫到盡啦,收多幾千先出到
現時全港有五十個阻街黑點,亦有七處地區設有「酌情容許範圍」,原因是政府部門認為,該些店舖擴展營業範圍至店舖以外,可為當區增添姿采及營造獨特性,又不會對行人和其他道路使用者造成迫切危險。不過,沒有酌情的地區小商戶,高呼做法不公平。花園街商販協會主席黃培清批評,酌情容許衡量標準,欠缺透明度,亦沒有清晰釐定準則,對其他地區商戶不公。「我都唔明點解,有啲街道可以擺到『出一出』,而我哋就畀人劃死咗條界,嚴格限制住,政府當局好應該解釋清楚,等我哋業界釋除疑慮。」
包括花墟屯門新墟等地

獲得「酌情容許範圍」安排的七處地區,包括牛池灣村,商戶能延伸至舖前五呎及舖側三呎;紅磡包括寶其利街、船澳街、蕪湖街及德民街一帶,可延伸至舖前行人路闊度的四分之一。而在屯門新墟一帶,可視乎實際環境,延伸至舖前兩呎半至四呎;旺角花墟則可延伸至舖前三呎。
2023仲分藍黃
仲要幫長官分
有無女記者ig
呢個陳志文阿sir做到野 今次抵讚既
花墟係擺撚到無皇管,食環咁多年來都好通融,叫做畀花農花鋪搵食,但係有時就係呢啲仆街店主玩串咗,放到成街都係,地下長期濕立立,如果有去開旺角大球場睇足球嘅朋友都知,果個位行行人路係塞到過唔撚到,係要焗住行出馬路先順利去到球場入口,個光頭佬咁玩法,又講到自己大把錢,即係唔需要再通融你擺出街做生意啦,隨時有一日好似大埔街市樓下咁畀人掃場,成條街畀佢玩死
咁先係撈野
成場鬧劇得隻雞仔餅表演
班藍衫同三柴成碌柒咁
隻sip完全控制唔到場面
即係你俾人打完,搞到坐監家破人亡,都可以好似耶穌咁大愛,對住個搞9你既人講“大家都係神既兒女,我寬恕你”咁?連登好危險,你快啲歸西啦再世耶穌
肯定一開頭條友串串貢唔合作啦
有無女記者ig
有時呢d差佬老鬼仲惡撚過你 你兩粒花就大晒咩 最惡係老差骨
sogo/pp門口擺花就可以做野
到有第3集先算,唔好咁快開心住
如果潮洲幫咁有力,可能真係會搞到陳sir 收聲

除非比卡超有回應
每幾分鐘個雞仔餅又出多條罪名可以拉班人
你估咁撚易咩 聯合行動 搞隻靠惡既傻鳩肥佬 call咁多部門人力物力
律師都係打份工
求其應付個傻既 又肯比錢既

請人停止投訴 咁人地唔停止又點
請人跟進拆除 咁人地唔跟進又點
都唔明點解
叫佢地搬開個幾盤花
好似叫佢地殺咗佢地老豆老母咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞