Bitcoin / Crypto 集中討論區 (486)#幣安CZ違反證券法!

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
57binance賺到傻
有傻仔用usdc pair,又用57呢口價賣左出去,真on9
落緊去第一關口$200啦
側鏈冇幣做gas fee點運作

原係咁句我又點會冇諗過有人誤會呢
其實成個討論個起點係
撥亂反正 咁咪幾好
咁多alt變相無限供應

第一個位係撥亂反正,好似預設左crypto就應該得ETH同BTC咁(唔知仲會唔會多幾個名額咁啦),咁如果得ETH同BTC既存在先係正,其餘ALT係亂,又或者以你所講,新項目方或其他鏈唔需要有自己既幣,一切都以ETH做GAS做消耗代幣,咁個發展咪受到規限。明既,係有啲項目/幣欺世盜名搵笨柒既,咁咪由個市場去淘汰,而唔係由個政府搞事唔俾人掂。
我會話係淘汰留強,而唔應該係政府撥亂反正。
(再假設個情況,而家出左個新技術,勁撚過ETH+L2+側鏈多多聲既,但係因為撥亂反正,唔準有自己既幣,只能受限於ETH下,咁點搞)

第二個位係變相無限供應,其實好奇怪,呢句好有啲crypto anti既口中講出來咁。「BTC有限供應,我整隻BTC2,3,4出來咪得囉」其實一模一樣因為而家討論緊既係用項目來分,咁其實可以用股票來做例子。「咁多上市公司咁多股票,變相無限供應,所以得0001長和咪得。」
前排好多KOL推介
就咁睇係幾唔錯,而且 update 都快
最重要係 app真係順
點解btc 唔跌
市場避險梗係去新黃金
上次大跌市都咁講
但d 人都係去真黃金

咁多負評 就放心晒
Why
買左5粒 是咪可以財自
回樓上兩位Ching
我都唔知.. time will tell
價格反映一切 班幣膠仲話咩電子黃金 笑死唔笑死 跟跌唔跟升
美國政府hold最多你話呢
低倍槓桿
各位巴打點睇Kucoin 見網上面啲comment好似好兩極咁
有binance/bybit唔用?
牛市好多人咁做,好彩識走就贏大錢,或者打和,死坐唔走就輸身家甚至差人錢跳樓,呢個圈真係
如果SEC冇進一步行動,BNB好難崩盤喎
合理!50/50
個feel似就嚟要暴跌咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞