其實香港點解收咁多巴基躝坦

230 回覆
94 Like 237 Dislike
你住深水埗?
咪係,又唔見香港人去巴基滾旦爭居巴權
唔洗住深水埗 唔關事
佢係哩個城市已經夠
佢地好多人當香港跳板
好似喬寶寶咁係香港土生土長 搵到下食都會走

英國 美加就真係多佢地既人啦
雖然《追新聞》都未必100%準
但係根據難民雄既言行, 呢一年靜曬, 0 UPDATE
應該真走左
無啦啦點解要收啲垃圾國家嘅垃圾嚟 關racist撚事
識玩,引啲難民嚟香港
咁加拿大埋少啲難民
喬寶寶個時係逼住要走
因為佢地得身分證 冇護照
巴打白卡?
巴打秒撚左
一早移撚咗

但你廢到駁唔到個pt 有無其他補充呀
南亞係所有race入邊犯案率最高
其實主要都係政府政策問題
香港d racist 真係多到
但係佢地斬親都係同鄉+陀地黑社會
有冇data quote 埋
秒佢哋班撚樣
佢係南亞斬 咪唔關我事
你諗得太簡單
民族性呢啲嘢係千百年歷史既沉澱
唔係當代政府就造成
可蘭經傳咗幾千年造就咗呢班人既信念同集體回憶 構成咗佢地既內核同行事機制
你妄圖用一個當代政府對佢地支援不足 就造就佢地呢種性格 去解釋佢地既行為
真係天真
會唔會調返轉呢係你諗得太簡單
你都識講民族係由好長歷史建構而成, 如果要講得通一個民族就係自然而然同罪案建立上關係, 係咪應該拎到相對應嘅數據同學說先可以說明到呢個關係?

唔好講到華人白人就好似唔會犯罪一樣

文化背景係會影響一個人犯唔犯罪, 呢層亦未必係當代政府就造成, 例如黑奴亦唔係由當代政治造成, 但點解某啲州份犯罪率高就的而且確係離唔開政府嘅取態事

希望你拎到證據出嚟, 如果唔係呢啲推論就只係屬於你用嚟掩飾歧視嘅認知偏差
唔好講到華人白人就好似唔會犯罪一樣

睇你又係啲非黑即白既二元論on9仔
擺明某啲種族既人 犯罪率高啲
某啲種族既人自爆率高啲
呢啲都係common sense
講真唔使data 大家都知
問心個句,如果有得你選擇,你喺美國住 你住黑人社區定白人社區呀?
大家都心照啦

data既嘢睇你有冇心
chatGPT search下好快出
巴基咪即係印度,同一人種,杜拜沙地都係啦
南亞種 中東種 大類都要分
同黑人差唔多, 都係偷嘢搶嘢
chatGPT... 咁我希望你係用緊4.0喇
所以data喺邊, 證據喺邊?

一個地區犯罪率高就imply成個民族犯罪率高?
然後就算俾你prove到民族犯罪率, 咁唔通就唔需要理會原因?
唔需要去探討到底係乜嘢令到佢哋嘅犯罪率特別高

但唔好講咁遠, 等你拎咗證據再慢慢講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞