其實香港點解收咁多巴基躝坦

230 回覆
94 Like 237 Dislike
呢條友正撚樣
有部分係英殖印度嗰時嚟 1947前印巴係同一個地方,都被英國管治,之後分裂
嗰時「以夷制華」跟住嚟香港
1947年印巴分治前後亦有不少印巴籍人士因局勢動蕩而移居香港
香港咁好住,點解要走
歷史? 1971年巴基斯坦種族清洗,殺左30萬至300萬孟加拉人,呢班生蕃有無受制裁?

https://zh.m.wikipedia.org/zh-tw/1971年孟加拉國種族滅絕
連登=人人鬥爛
唔好怪佢地
2019出過嚟嘅巴裔手足變晒condom
呢排啲大刀會有幾多係佢哋呀?個個都係佢哋咩.
佢哋有破壞無貢獻?幾多底層勞動工種佢哋做...
有貢獻過你呀
對racism無知加double standard係真
不過一講外國移民政策連登仔本身都魚蛋論唔想放寬驚啲支那人過去
但係佢哋本身好有錢都滲透晒
佢班ching chong搞亂英美地方
你拎你個女去俾佢哋姦下囉
傻閪
持平啲講,貢獻咗香港建築業人手
人地咁嘅料都要俾你睇唔起
你做都未到佢做
明明D黑社會高層係愛國商人,D幫會都係睇中南亞人大隻同狠
公屋連燈仔 : 其實點解咁多巴基躝坦同我地爭公屋爭資源
冇本地人送外賣 引入外勞
Allahu Akbar
樓主你小心仆街
巴基佬祖先嚟香港果陣
應該有好多連登仔太太爺仲喺廣東省耕緊田
人哋巴狗關你撚事
蝻死得越多越好
沒收哂財產先
d犬見到到佢地d電動單車係馬路橫衝直撞都唔敢抖就知咩料啦
睇wiki 依家有8%人係 所有外籍人

但係見親好多南亞細路都識廣東話
反而新黎大陸人仔女 就唔多識 條街見大約20% 但就要逼香港細路埋堆
+埋小學普教中比例好誇張

有乜料?

二三綫城市嘅普通大學grad
係小型電視台做下記者主播讀稿機
英文又唔係native

同中國香港一般bu grad 有乜分別?
仲要已經36歲 學嘢慢過後生
大把佢咁嘅人做min pay 工

我就冇睇唔起
你睇唔起倉/Tim Hortons?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞