[InSomnia]Dreamcatcher討論區(31) - 狂賀BONVOYAGE 一路順風 入榜及連續兩冠

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
新專可以去信和minishop。
周邊都係去Carousell同Signal gp啦。
DCC搞到而家應該好多人脫飯想棄且同放㗎啦 
Signal grp係邊到有?
尋韓者 skymusic係咪都已經唔會買到poster?
另外最近發生左咩事?
Signal Gp:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfP1V1IkOiSaw_CKkdtcu0WA3fO0LfOY3LjMRgT8sg6z-ZzCw/viewform

最近發生咩事?只有歐美嘅世巡,從來無存在過嘅亞森 
World(Europe) Tour : From Us
想問DCC知唔知咩叫World Tour
知唔知World點解
洗唔洗幫你買本辭典
台灣個邊好似話有同官方傾緊?
無官宣就唔使理。
衰啲咁講 主動乞返嚟嘅嗟來之食 唔知放唔放入口好
好掛住班女
見到美國人係下面留言估唔到可以一年內見三次就想嘔
早排夠ff話去澳門𠻹啦,晒氣啦。
亞巡...或者反轉頭諗,是咪DCC計過維唔到皮/無肉食?亞森個base有幾大同地域分布,都係直接影響到開唔開con/開邊度。

例如話,亞森人數唔算少但平均分散,去晒咁多主要地方(say,港、台、中、日、星、泰、菲,or most of these)開每場得300-500人,定係限於某兩三個地方開(成本效益好啲)寄望相隣地區嘅森自己車船飛機去睇,可能都係維唔到皮,如是者就真係好難望到佢哋開亞巡。但如果拆到佢哋實體銷售、音源同YT view數嘅地域分布攤開睇,就應該易明好多 (so 亦可能真係DCC 鳩閪)。
晒氣啦,亞森真係會少到一場Concert都坐唔到咩?

同埋DCC戇鳩搞到亞森愈嚟愈少,跟住就屌話亞森少人唔使搞。講真呀,DCC對實體銷售同音源,一啲都唔Overseas Friendly,你同我講攞一位唔係靠亞森真係唔撚信啦 
我哋只係condom
我發現咁樣同大家一齊屌DCC,屌完舒服咗啲啲啲啲 
然後回到日常 ...

算啦其實大家想睇真心飛韓國一次好過啦 ... oversea show ...
一係無乜氣氛 (好多世場其實入場果 d 人團名都講唔出絕入去當睇個演唱會)
一係交行貨
但班女海外場好似玩得好放 
其實唔關事 韓場都好多亞森專程飛去
台灣 新加坡係極多森
又出photobook 呃錢
唔買 比美國人買
好似好靚,但真係未嬲完 
反正買完都係揭一次就擺㗎啦 
真,我都淨係買專算,專入面D書都係睇一次就收入櫃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞