Konami: Metal Gear Solid 3 remake

160 回覆
8 Like 62 Dislike
V就算比返完整劇情, 都唔會令佢呢個斬開哂啲關嘅做法高弟咗
要更正返MG2係Metal Gear 2 Solid snake。MG2係美國FYK公司自己拎咗個名出嘅半魂鬥羅

即係3>portable ops>PW>原爆點>V>MG>MG2 SS>MGS>MGS2>MGS4>Rising

有興趣嘅可以去YouTube 搵片睇

小島同K社仇恨種子嘅起點
當年MSX出嘅MG紅咗K社未經同意魔改少量劇情移植到FC,小島已經唔滿意
原本MG係無打算有續作,但之後美國K社喜歡MG呢個作品未同意下同公司拎咗MG個名出咗個屎一般嘅MG2出嚟,小島經歷過FC版MG一事嬲咗就決定親自出手在MSX上開發出續作Metal Gear 2 Solid snake,結果屌打官方老翻MG2,守住自己嘅作品名字同招牌
RE 2 RE4 因為係真REMAKE 同做得好好玩
尤其係4

2你都仲會覺得好似少左某D野
4真係睇得出制作人係有將舊版4 玩到好透

3就算啦
sunny老母應該係嗰女俾愛國者捉走
被逼接受改做cybrog
配合mgs2場戲支援雷電?
https://www.gameapps.hk/news/56032/METAL-GEAR-SOLID-SNAKE-EATER

話說steam上左,支援中文字幕

聽聞鎖左強國區
最好玩都係peace walker
啲S級嘅軍醫,廚師要每個人逐個逐個捉返嚟,之後先夠條件升個mother base

嗰陣玩到後期會好自豪咁喺menu度望住個mother base
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞