Konami: Metal Gear Solid 3 remake

160 回覆
8 Like 62 Dislike
fuck you Konami
間唔中都會開返玩下,部ps3 長期係枱面繼續工作中
more
隻4如果要移植等同重做 當年有買限定,亦有redeem 到ps plus free copy ,長期係ps3 ssd 度隨時開

P.S. 當年ps1 第一集學生時代同朋友一齊訂限定版入坑,嗰時成500蚊超貴,零用錢即時收皮
2當年個體驗版原來就係成隻game 可以用snake 嘅部分,有詐騙成份
PS1 嗰時我反而卡咗喺毒氣室+高壓電地板嗰關,卡咗兩個星期,嬲得滯拎支遙控火箭炮鳩行同鳩炸,竟然先知原來係要用遙控火箭炮打爆個電箱
嗰陣竟然睇攻略打, 其實都有D後悔
但係有D位真係唔係幾識點過
https://twitter.com/metalgear_jp/status/1661631836995620864?t=b9_dWU1mNTmgT8nLc92lNw&s=19

講明唔改故事、配音都係用當年既帶
唔通FYK自己都無信心
想重制metal gear ,想睇Venom Snake打9 solid snake
班垃圾都知自己唔會做得好過小島

以前睇Twitter 聽日本人講過大塚明夫唔會接冇小島嘅MGS 錄音,唔知真定假,但如果冇明夫配音身為日廚嘅我就一定唔買

外國配音就唔知
反而peace walker 幾好玩
見capcom remake得風生水起
佢又走去remake

仲要攪第三集,肯撚定轉open world大森林
好易眼高手低
正正經經remake第一集好過
Portable ops好冇方向,唔知做乜任
好似雷電比人捉左,有得用多陣
當年想推隻2代俾唔同層面玩家,做完調查見班後生同女玩家話唔想用大叔主角就整隻美型主角出嚟,結果得罪埋舊玩家
仲有個what if模式俾你全程用snake
呢集開始分章節,啱晒手提機煲
同埋唔洗硬食長劇情算係一大進步
Portable Ops 唔係小島做架
掛名而已
Peace Walker 先係小島作品
fuck konami
唔搵返小島就咪撚出啦
嗰時我無睇攻略,係好玩嘅,但真係攪到有啲關卡咗兩個星期,最後成個暑假都淨係打MGS。
只要係FYK一律唔買,重製得再好都無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞