唔明食飯落單要用自己電話依種風氣點嚟

330 回覆
1566 Like 90 Dislike
支持手機落
但係三哥on9到要down佢個App先可以落
黎生好波

笑死睇下你自己開過咩po
搵灰色地帶拎著數,人哋免費突然收錢又有問題?人哋唔洗要成本?

企係道德高地話人永遠最簡單,凡事都可以唔啱咪xxx
睇你現實係咪又咁易做到?

事實上佢做少咗嘢仲要維持收費根呢個係討論點,你上論壇唔討論你上嚟托7咩
大陸係好多,但大陸多數都唔加一,又唔見垃圾香港餐廳跟埋
電話落單
自己斟水
要排隊唔可以拎飛等位
唔收信用卡/食夠xxx先收卡
自己行出去埋單

中任何兩樣嘅餐廳又收加一嘅唔會幫襯第二次
餐牌個標價低d咁解
重要十個ux十個都係閪
由其落單個確認制永遠load好耐
茶水「自助」
都還可以,但係有d 真係ok 難用
咁你繼續谷尻氣囉

點解做少左野又可以維持收費
因為入去餐廳前就預左埋單係要餐牌價+10%,最後個價先係成餐飯個package

冇咩人會真係諗 100蚊係for 食物 , 10蚊係買服務

茶餐廳冇收加一,係咪就冇人服務你丫?

想講係,加一根本係約定俗成,唔係在於幾好服務
用唔用電話落單,要加一本身係on9
唔好誤會,無谷氣係本人對黎生你句「成個乞衣咁」個陣濃烈打工之鬼又奶商家佬奶到出水個種氣勢而拜服

即刻睇吓黎生著作,乜話搵灰色地帶為都會票著數?黎生你咁唔啱喎…商家佬定價係永遠正確你唔應該咁做,但為返工無計啦,點似人哋食想飯想食平啲呢種乞衣行為

我欣賞黎生,人哋去食飯想要service,黎生做埋落單個份仲要俾埋服務費都無問題,真係不愧你係黎生

相信你咁唔乞衣,想必落單出菜洗碗洗碟一手包辦最緊要商家佬話點就點,你唔啱死出去食第間,唔好阻住黎生返工做嘢,收工食飯再做
多謝關心
唔敢舉手叫waiter…
好彩有電話落單
出多啲街啦死毒撚
普通市民幫商家含撚真係好弱智
冇人叫你去垃圾鋪用埋垃圾system
抵啦
學撚埋曬大陸d野
含啦 柒頭

你出世果日已經開始含緊商家條撚啦
一邊響度屌 咪又係要含
你自己鐘意含啫
諗咁多理由幫啲商家佬合理化啲cap水行為

乞衣前乞衣後
哩個就真係乞衣喇
《問》都會票 車費補貼bug?
https://lih.kg/957796
其實我幾鍾意
急嘅仲可以order住1,2樣先,之後再慢慢叫
特別係一大班人食,以前總有啲撚樣揀極都揀唔到食乜
結果全部order要等埋佢先入到廚房
任食用電話落單真係一流喎
新果d售票入錢機咪一部mon俾你篤

微波爐咁上下大
旺角立鮨先on9,手機落完單唔記得追加,同個侍應講,佢話唔記得加就無得追加返,痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞