JPEX / JPC - 繼續踢爆騙徒東欺騙網民技倆

109 回覆
103 Like 1 Dislike
算啦,仲玩緊嘅嗰班人冇救架啦,入撚曬腦,佢哋係要俾人呃撚曬先會意識到ponzi呢樣嘢
其實冇嫁,遇左大部份人係盲撚黎
不過我希望會去東記繼續聽「講座」既人,可唔可以比大家見識下佢係杜拜當地個牌係點,嗱我地唔係唔信嫁,係先相信左一日,不過想後看見埋真相姐
漏撚左苦主群條LINK
t.me/jpexisshit2
忽然之間覺得佢個樣成個陳同佳咁
舊po未爆又打長文
貼舊po畀各位做reference

JPEX 騙局 - 騙徒不停哄你入金及質押JPC
https://lih.kg/3386298
樓主真係好𠹌癲
2023仲信依條白痴仔既真係要驗下腦
紙包唔住火,東記基本承認,如果獲發牌嘅交易所(暫稱JPEX HK)要喺香港合規地生存,JPC必須另覓去路,例如獲香港註冊以外嘅選項,因此JPEX HK必須下架JPC

而JPEX亦需要為香港KYC客人,採取一系列清退措施,包括凍結用戶並轉移資產到JPEX HK,咁不能被投資嘅JPC當然唔會轉移過去啦,屆時香港用戶係要好似除牌咁只賣不買?否則就轉移到自己嘅錢包?

與此同時,香港亦再唔能夠為國際版JPEX以及JPC作任何宣傳,對以香港為主要cap水基地嘅JPEX-JPC雞棚而言,無疑係壞消息;入錢多過出錢,JPEX莊遲早需要壓低價格以滿足出錢需求

順帶一提,如果東記同JPEX有重要嘅直接聯繫,教人繞過證監框架玩海外券商呢啲說話,最好就講少啲,尤其你係未正式攞到牌的
因為舊POST FOCUS比較混亂,SUMMARIZE 番出新POST會集中D
陣間有記者會 好驚樓主炒車
你呢幾個禮拜最legit係呢句
老細都唔知邊個真係好鬼
SFC consultation conclusions

份報告偷跑咗了
樓主無炒車

證監不但無放行,而且重申「指數成分幣」只係最低要求,對上架幣種嘅盡職審查,包括流通性,必須考慮在內

bye bye JPC
會考慮放行衍生產品,但只限於機構投資者
https://apps.sfc.hk/edistributionWeb/gateway/TC/consultation/

證監個回應出左黎
碌落去23年2 月有關虛擬資產果份度
我讀完睇下JPEX會點死先
聽緊直播?
先推
呀叔
scam is a scam
jpex is scam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞