《蟻俠3》口碑差又蝕本 編劇退出《復仇者聯盟5》

329 回覆
247 Like 4 Dislike
唔覺女鷹眼索過Stature
好似睇緊starwars咁
都冇問題 , 三個月都唔係耐
如果佢話1年後就話有迫切性入返戲院睇
不過亦唔會有呢個可能 , 事關1年後先擺入D+ 個熱潮都過撚晒
今套完全冇講康個由來 之前集集反派都有講
啲特技尷尬到我以為自己睇緊呢套

呢個phase marvel最大嘅問題係唔會做得返Thanos果種神秘感同震撼

因為係人都知咁多套都係為咗鋪路鋪俾某個幕後大佬, 前面啲戲都係例行公事
個編劇寫個故事已經唔好睇
設定又垃圾,加幾句改少少已經可以好好多
比如個老女人同康有段情好過搵一個出一陣場就死嘅垃圾閒角,至少咁樣可以解釋點解唔肯同人講,因為出軌唔想俾人知
康科技受限於量子領域,但都有基因武器可以滅絕量子世界生物,所以個個怕左佢,佢無蟻嘅數據所以俾蟻收皮,至少咁都合理化佢戰力唔夠蟻打同蟻係外來種先咁勁

世界觀又係垃圾, 只係starwars,連d士兵都係白兵咁廢,連續幾次押犯都可以俾人走甩.咁嘅劇本都過到導演,監製.GOTG3嘅外星生物都有創意過佢
唔啱聽就打手
又係二元世界人, 同P4比係好睇過就代表神作好撚好睇
學好啲中文先
乜撚嘢 頂多打手過
乜撚嘢 最好一睇
之後劇情唔係話antman 入咗去van仔部機度,幾分鐘後出返嚟原來現實世界已經過咗幾年。仲解釋一輪兩個世界時間唔係一樣速度。睇唔明米雪喺量子世界同現實世界過嘅時問好似一樣咁,都好似過三十年,可以有第二春,可以搞到咁多事出嚟
頭兩集都幾鐘意,
第三集咁樣真係好失望
我自己覺得角色魅力的話
女鷹眼好過蟻俠個女
黑豹系列有BLM光環,點做都大收,又唔鬧得明明最後大戰on9到震
今次會唔會變咗係玩爛D+
on9 在又要推disney plus
咁快上平台即刻少左班人入院睇
第2集先終極垃圾
真,明明e條友9up勁好笑
GOTG3真係咁好睇?
女鷹眼用成套劇女主角身份黎講佢
Stature暫時都係得一套戲配角身份出場
而家呢一刻睇就緊係女鷹眼存在感高好多

將來正式出Young Avengers同Thunderbolts理論上就唔同哂
同埋我上面一路淨係純講樣計
真。搬石頭砸自己的腳
而家講到邊?
利申:無睇開
依個時間差合理d
一個月套戲畫都未落
3個月大部份人都接受到
想入場睇下套都唔怕追唔切上一套
之前講到變到咁大,有個限制係郁兩下就會暈低,今次進化咗?
戲院個氣氛睇大作真係取代唔到
成個影院一齊哇出黎笑出黎
自己毒L係屋企睇真係無咁有feel
我覺得black panther 2仲衰過呢套
最後用kang個超科技核心開既門
阿女返到去用佢部basement整既機都開到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞