《蟻俠3》口碑差又蝕本 編劇退出《復仇者聯盟5》

329 回覆
247 Like 4 Dislike
蟻俠3咁爛絕對係佢同導演問題,量子世界同starwars一9樣,玩到爛既蟻民革命橋段,純粹推一個壞蛋出黎,駛鬼開一套戲出黎咩
個女已經係新一代MCU角色最索果個
唔全力捧佢MCU又準備收皮
最大鑊係髮型

第一次就埃及頭我頂唔順
好啦變番正常長頭髮咪好

今集又剪短。 真係屌一聲

同埋蟻俠集集件衫都冇變咁滯
叫hot toy 點出黎搵錢喎

唔通送番個量子波波又出盒新咩
復5 無左美隊 IRON MAN 仲有咩好睇
主角見外父有隊蟻兵。問佢打算點搞

佢外父賣關子。
原來就係等你地比人打殘晒至出黎救場。
用量同蟻戰艦。 屌早響呀嘛

以為你會玩潛入架。
原來玩正攻, 一開始就黎。 大家唔駛咁辛苦啦。
根本全世界都知你實出黎救場
1. 康太廢,寧願最後康冇咩打過就逃離左量子領域,然後最終決戰係打Modok。而家大眾只係覺得康係廢鳩,avengers 5完全冇期望

2. 最後留男女主角係量子領域咪好,又可以幫個女加啲悲劇元素,為左救人搵量子領域進入方法,又可以連落去尚氣同Ms Marvel啲手環度。依家咁搞完,之後講條女我都唔知有乜好睇,完全冇故事性
拍戲一定為賺錢???
朗,忠
索但唔識做戲呢,啲表情生硬到
好耐未試過見到有人睇到半路起身走
我斷斷續續瞓咗2份3套戲
同行朋友話好羨慕我瞓著咗
蟻人似碟頭飯,樣樣合格,但係唔肚餓一定唔食
一大堆左膠撚同女權英雄,睇到你驚
屌我都係瞓左2/3
而家要3個月
蟻俠基本上集集都悶
呢樣真係
現加又要番工加湊仔
冇咩時間入到戲院
之前未有D+時 搵人幫手湊都仆入去
現加見到所有迪士尼戲 都係話:等下先啦 等多個月就有得睇啦
除左套黑人魚唔打算睇外
啲鬼佬話最尾冇返到去 因為佢行街個段全部路人都回頭望住佢 + 全個畫面都係Kang既色系

不過直接少少最尾同Hope被困Quantum Realm好過
幾多個月都好
都係會等D+
復4後根本套套都垃圾
fans都咁話
有D位我以為自己睇緊star wars
以前ant man 1 d賣點都唔知去晒邊
下?
蟻俠3好過雷神4喎
無差到doctor strange 2, Thor 4咁
如果淨計故事, spider-man仲差, 係得情懷分
再加marvel式尷尬笑位,例如隻啫喱怪話自己有窿啦咁
第一集edgar wright有份寫真係反而最好睇 明明啱啱做蟻俠冇咁多能力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞