《蟻俠3》口碑差又蝕本 編劇退出《復仇者聯盟5》

329 回覆
247 Like 4 Dislike
真係,夾硬扭做good ending,前面講到好大犧牲咁,下一秒個女就開門
睇新聞應該係後面補拍返而家個結局,本身真係困咗喺量子世界
睇完都唔知睇左乜
父女情 零feel
康 廢
量子世界 悶
打鬥 悶
劇情推進 接近零
尋日睇完。
冇太多批評,都係上邊巴打講晒既套路。
唔會太緊張, 因為知實冇人死。

但啲原住民反抗,個女演說
令我想起安多監獄果段one way out

但張力,說服力, 感情, 天地之比。好兒童

康唔知勁係邊最慘, 同滅霸比。
只係康有勁多個咁解。

但我唔明, 時間局個康又話因為好多唔同康一齊傾野。
結果搞搞吓滅到得番一條time line

但明顯而家又唔係。

點都好,我幾鐘意米雪飛花同米高德格拉斯
上集米雪得個最尾至出黎。 今集兩個都唔少戲份所以我收貨
但米雪明明都有戰服, 但套戲只有回憶有出過,勁可惜。

米雪果個i have need 真係勁女性自主。
蟻俠普遍都有呢個問題
你問我第二集講咗我我都唔記得
剩係記得hotwheels同個穿透女,中間發生乜、點解要打都唔太記得
幾鐘意第二集, 唔係咩勁大件事。
本來好鐘意女主

但講真,佢殘過米雪。

果陣lost 既佢真係驚為天人。
就算同狼人合作果套都好正
個編劇咁垃圾自己請辭先對得住大眾啦
有傳本身係要犧牲蟻俠,但迪迪尼唔知發咩神經話唔接受,搞到要補拍結局,令到成件事好兒戲
冇咗班口水佬兄弟,即刻悶咗好多
尋日睇完。
冇太多批評,都係上邊巴打講晒既套路。
唔會太緊張, 因為知實冇人死。

但啲原住民反抗,個女演說
令我想起安多監獄果段one way out

但張力,說服力, 感情, 天地之比。好兒童

康唔知勁係邊最慘, 同滅霸比。
只係康有勁多個咁解。

但我唔明, 時間局個康又話因為好多唔同康一齊傾野。
結果搞搞吓滅到得番一條time line

但明顯而家又唔係。

點都好,我幾鐘意米雪飛花同米高德格拉斯
上集米雪得個最尾至出黎。 今集兩個都唔少戲份所以我收貨
但米雪明明都有戰服, 但套戲只有回憶有出過,勁可惜。

米雪果個i have need 真係勁女性自主。

因為loki s1結局,所以而家咪有返咁多個平行宇宙
不過唔使深究咁多,迪士尼自己都唔自己做緊乜鳩,導演之間冇人夾冇人統籌
最尾 康甲爛曬同蟻俠打拳頭交
好撚心就俾康屌打蟻俠showoff下啦
硬係要俾蟻俠打返幾拳64波咁
你唔識拍都抄滅霸打hulk個場拳頭交啦
搞到康邊忽勁咁
好彩冇比錢入場睇
廢到仆街
同埋明明俾蟻屌打緊,最尾隻揪d蟻又唔見哂
其實咁係好危險,多元宇宙呢啲咁易出現邏輯謬誤既題材好須要班有深厚功底既編劇,現在迪迪尼為咗節省成本,啲編劇話換就換,最近美國又有編劇罷工潮,真係隨時去到Avengers 5 / 6 就爆煲,成個IP毁於一旦
以為marvel 個朵就食滑
點知……
康嗰2枝水槍真係睇一次笑十次
timeline 嚟講, 其實自Sylvie 殺左好康整返好多timeline出嚟, 其他戲根本跟唔到,從來feel唔到有咩大影響? 因為咁先有蜘蛛3 ds 2既劇情? 感受唔到個因果關係囉~
入到量子世界 好似睇緊星球大戰咁
搞d+出黎收自己皮
蟻俠去拎波波果段

完全想起影分身
仲有和仔本殺道, 主角最後一招量子空間,都係變好多個唔同性格既佢出黎。

又想起agent smith
不過最後唔係靠影分身推佢上去, 係佢老婆掉佢上去拎波。
有啲求其

但我諗編劇都唔知點做

主角都問佢地好多次點知, 康同魔多客只係話到時你就知
勁hea 我指對白, 連咩你對住自己個心果啲都冇。

又以為果段會見到個女又唔覺。
其實套戲乜元素都有既。只係無咩化學作用。樣樣調味都有啲
哈比人都正(希望冇記錯,從來感受唔到魔戒同哈比人既威力)
銀河3 應該都好快有得睇
反抗軍根本可以cut晒去
完全冇影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞