繼續留港既香港人,前景都幾令人擔憂

316 回覆
505 Like 52 Dislike
有冇9両菜可以割?冇就收皮。
當自己係遊客
你都痴撚線,鬼佬死幾撚多人你唔撚講,反而屌鳩死得相對最撚少既國家? 你真係忽上腦,你自問你d 親朋戚友係中國開始與病毒共存時係死撚左既? 真係忽忽地
講割韭菜屌你老母美國成日執銀行唔撚係割呀? 每分每秒瘋狂印銀紙唔撚係割韭菜呀? 不過你智商低撚到智障咁應該都唔知架啦,可撚憐
大部分香港人其實去或留都係死,所以一定要搵原因證明自己生活仍然有前境,如果唔係只會有自殺一條路。
真 上一代新移民會主動學好廣東話 融入呢套
新個代係要你學普通話遷就番佢 制度變緊大家都知
大波man都送個女去英國啦

連低級無腦藍屍都識揀

如果走唔到 快手霸間公屋躺平算啦
淨係講美國執銀行自欺欺人已經知你真心紅蛆支那弱智賤種,河南銀行明割你啲支那賤種又唔講?

最撚好笑講印銀紙,全球反那量化寬鬆降準篤數篤到全球之冠,仲好意思5毛式臭蟲論話人美國而唔屌匪共,話你支那賤種比支那黨媒洗完腦再比黨割韮菜無撚錯
就係講緊你剩係講中國點點點,其他國家做唔敢講視而不見,黃畜就係鬼佬隻狗,無撚用
所以唔會結婚生仔 所有野係自己呢代完左就算 之後死左乜都冇眼睇
五毛唔洗理
真 根本香港已死係不論留港離港既最大公因數

只不過角色已經唔同左
雙方既受苦位都唔同左

有啲說話由一方講出黎 對面就會覺得難聽過粗口

呢個區別就俾有心人利用左黎玩矛盾論
誅心論,人格謀殺,分而治之,情緒勒索
玩到沒完沒了

尤其呢4年黎 個個已經情緒無出路
一有位就爆
更加易俾人咁玩,不知不覺投入左矛盾論既setup
無撚有錯
有幾多人會有過成千個cash
其實點解要話人留港撚,走都冇人屌點解留要比人屌,大把人食緊蘇州屎都未出聲
兩個字:分化
唔計玩膠,以上就係主要原因
移民撚自己係外國又窮又仆街想有人陪姐
呢啲爭辯都係無意義

有錢有得揀,冇錢冇得揀
有錢有能力走當然係好
冇錢迫著走值得尊敬
冇錢走唔到情有可原

嗰班人對於走咗嘅人
嘲諷走難嗰啲睇死佢返嚟
批評佢哋既然走咗就唔好諗住香港一切,香港已經玩完喇,做外國人咪幾好囉…..(下刪N字),目的就係想將佢哋孤立,斷絕同香港人嘅連繫,方便當地華人社區同化佢哋。

對於留喺度嘅就冷嘲熱諷
有乜衰嘢就一句「留港撚乜乜乜」撻埋嚟
對於走咗去嘅人加鹽加醋, 令佢哋覺得走咗嘅人係自私,煽動佢哋嘅仇恨,方便為佢哋洗腦,培養成紅衛兵。
既然又窮又仆街,就唔會嚟呢度撚狗
嗰啲「移民撚」就算係真嘅,佢哋嘅目的都係要中斷你哋同佢哋嘅連繫之餘,仲要令你哋失去人生意義,方便統戰
一年前我好鐘意香港,一年後變左留港撚,黃有春用咩移民喇
咁嘅心態去邊都死喇
負皮留港撚不願面對
玩左幾年 成條formula 已經好明顯

唔止留港離港

坐緊監就分係咪25 係咪叛徒

無坐唔做嘢就話你跣人去坐自己縮

仲做緊嘢就話你有乜理由無人郁 一定係共諜

任何野都玩無限二元切割,人格謀殺
終極目標都係切底抹煞人性
令你哋香港人無可能再團結
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞