繼續留港既香港人,前景都幾令人擔憂

316 回覆
505 Like 52 Dislike
天龍人續漸溝淡香港人,再過十年就好似深圳咁,外地北方人為主人,本地人完全被同化

下一代變左真正強國韭菜,諗下前景好暗淡,到時走唔到真係欲哭無淚
唔好講廢話啦,前景一片大好
邊方面先?
溝淡無所謂,最緊要經濟發展唔好再係咁衰
美麗新香港 好鬼美麗
你叫d黃店情何以堪
隔離po 明明話做ACO 好有前景
yes
大把人都知會點架啦,咁唔想走或者走唔到都要接受架啦咁唔係可以點唯有唔理啲危險嘢安全啲啲,日日食喝玩樂開開心心算啦,改變唔到人地唯有改變自己
其實廿幾年前已開始keep住咁做 但估唔到嘅係反而呢班人被香港同化 但往後唔得了 因為一切環境及教育制度已改變 而且未來落嚟嘅人大部分同以前嫁落嚟嘅女人有所不同
雖然好sad但係留得低就預左啦
作為留港撚
見香港越仆街越心涼
留港撚值得擁有
大環境大家有眼見

好似等爆咁
唔係特登踩低
大家都知道乜事
而家除咗小粉紅,仲有邊個覺得咁係正常?
唔到話留港撚,離港撚都係遇上問題
喺香港有錢有樓,走難去第二個國家重新開始,你估好容易?
更大鑊嘅係隨時有中國間諜暗中監視你都唔知
無論去留都都要面對中共嘅威脅
香港人養尊處優太耐,完全無危機感

一係就認命將自己變成韭菜,甚至將韭菜精神傳承下一代
留得低
咪搏變得差得嚟自己到時仲接受到囉
期待奶共國家同新腥港人商貿合作點知畀人跣到攤攤腰
香港一早教育到個個做黎生同樓奴
上一句認同
下一句保留

無錯以往太好,冇危機感
唔代表可以放棄自己
你話自己係就係?仲想有下一代?
佢哋千方百計令你絕望,然後自我毁滅,又或者被佢哋親手毁滅。
一個地方,無論如何都冇可能令當地人全部走哂
就算走哂,佢哋都有辦法將佢捉返嚟
不斷煽動留港、離港嘅,目的就係想斬斷佢嘅關係,方便消滅。
你諗太多了。
留低嘅唔係既得利益者,
就係叫人唔好搞咁多野既黎生。
一啲都唔擔休囉,好唔好。

根本好多人係I don”t fucking care。
好多人月入十萬八萬,離開香港係搵唔返。
要錢定要命?要錢。
命都可以唔要,怕咩變深圳,佢哋覺得變深圳都幾好架。
留得外國既人, 都接受咗自己係外國人啦, 有咩問題
擁有真正香港人價值觀既人, 又點會移民
新一代直頭個個唔識講廣東話
落公園全部細路講英文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞