繼續留港既香港人,前景都幾令人擔憂

316 回覆
505 Like 52 Dislike
公務員又加人工啦,個個有錢使,使去去鬼佬地方乞食咩
黃屍成日得個講字,割左未先,我d錢仲係我袋wo, 點先?
痴番但絕唔會返,醒過你
我留港係因為我知全世界都一樣
自己出去打生打死關人乜事,我地走得甩就係上人啦
人地宣左誓架
睇唔到有分別
好多人人移佢又移 好多人岩岩畢業就走 好多人帶唔夠錢移民 去到餐餐清儲唔到錢
你可以話拎個居留先 之後再返香港賺錢
你個邊都維持唔到生活 你返去都係改變唔到現狀
唯有返幾年香港又返返加國英國幾年囉
到時佢地投票投晒俾班奶共人士
通常賺得少先有動力去移民。你搵緊十幾廿個,又未夠錢退休,點走呀?去到人工少一大截
無返3-5球真係好難捱
中老年人可能係,後生我覺得唔好睇死佢地先,香港人做中外橋樑角色依然很洽當,雖然連登聽中國就反感,但香港本身失去的角色,會流轉到其他地方,第二大經濟體的中國,你識中文又了解外國,有高優勢,出左外國你地可以用不同角度接觸中國,起碼無係香港咁矛盾,香港本身就是中國國難所成就的
我都係從我識果啲人觀察得黎(3張野到)
所以你嘅高見 係最好全部人留曬喺香港? 乜撚嘢自由就fuck it啦咁 學好廣東話就好?
唔緊要 我好撚鐘意香港呀
中共同港共只同中東,非洲做生意
但同老美同歐日韓割席.

你話中共同港共經濟仲有前途??
真係....
緣爸爸個鄉講姨薈,呢排無曬聲氣?
之前所謂武肺疫情,暴政天價買科興毒針追迫你打打入你屎眼度,為咗幫你輕症,嗰啲維穩費唔係用緊你納稅啲錢肥咗啲支那蟈企藥商呀?最好笑係年頭見支港都經濟唔撚掂,雜種匪帝一下聖旨,就由全面清零一夜變撚咗病毒共存,你好撚彩冇撚共趁黃泉咋你條支那人礦

交緊智商稅都仲話自己個戶口仲有幾個位數就叫冇比暴政割韮菜洋洋得意懶鳩叻咁,正傻閪,你都係唔撚明我笑緊你條賤種乜嘢㗎啦,你繼續企喺交你嘅智商稅比匪共,忠心做匪雜帝嘅人礦韮菜,走親正契弟死全家喎
其實去左外國稅後搵少三份一係基本
国安大法好
又国家安全
又大都會
又言論自由
驚閪
一個字架姐

首批來自新疆和田地區的28名青少年代表今日( 20日 )來港,展開為期5日的交流學習活動。

保安局局長鄧炳強出席啟動禮致辭時表示,歡迎學習團來港,又指港新兩地同屬中華民族,血脈相通,今次兩地青少年能相聚在一起是難得的緣分,希望香港學生能發揮好客之道,說好香港故事。

鄧炳強又指,期望透過這次互訪行動,有助新疆青少年加深對香港文化的了解,兩地青少年亦能築起友誼的橋樑,共同為實現中華民族偉大復興而努力。
到時走唔到?而家大陸有錢都可以隨時走wo
哩啲先係香港人核心價值
香港人不嬲都係買辦心態,邊個出錢邊個就係老細

與其話佢地服膺於政權,不如話係服膺於金錢,英國如是,中國如是
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞