想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石(8)

405 回覆
5 Like 2 Dislike
想問打有冇巴打用渣打做TT 比錢? 應該係local TT定 international TT?
我見兩個都係收HKD170 手續費 不過唔知係用邊個
想問下各位師兄,blue nile送貨到手大約要幾耐時間?
依家剩返3個幾禮拜,驚送唔切過黎
巴打,5萬內用盡,一卡以上,應該跟咩spec
想送頸鏈比女朋友平時戴,如果送 lab grown diamond 會唔會睇得出

budget$2500
推po

巴打點睇,budget有限,分別係28k, 31k, 36k
唔會呀要用儀器先分得出
你想揀幾大啲石呀巴打
寧願淨度低返啲 揀返顏色高少少嘅石啦巴打
淨度另一半未睇睇得到個分別 肉眼睇到顏色分別嘅機會大好多
平平地$2500 大約30份?
想去 ragazzx 買

定有其他介紹

想問下巴打如果45k budget左右 呢粒係咪都算okay? D色但fluorescence medium 會唔會影響左佢既通透力好多?
想問下迷雅鑽o唔ok
價錢都還算合理同埋呢粒都唔洗太擔心螢光反應呢個問題
唔該巴打但想知點樣係可以排除到有冇螢光反應呢個問題? 同埋有冇啲咩鋪頭介紹呀?
我都想知咩鋪頭好

巴打,尼粒要43k,gia report就肉酸啲,但放大鏡望過檯面個雜質就唔明顯,咁買唔買得過?
可以叫店員拎粒None嘅石比你直接做個比較
想問下巴打呢隻Lab grown粉鑽嗰comment話有secondary color,其實有冇話係好定壞?主要佢定價都幾平,驚有咩古怪…
即係呢粒石除咗Fancy vivid pink之外仲存在橙色嘅色調 所以佢report會show埋喺到
主要係睇自己睇完實物覺得點 可能有啲人會覺得唔夠粉紅 唔鍾意帶有少少橙調
Icic感謝巴打解答

安東巴
兩粒都係$44xxx
一定要1.4卡
唔介意J色,會用玫瑰金6爪遮醜

兩粒黎講有無咩comment?Thankssss

補返兩張大圖
想問吓買完石有無啲好少少嘅舖頭會幫客裝上戒,係咪一般出名少少嘅舖都唔會咁做?
兩粒一樣價錢嘅話我會揀VVS2嗰粒啦
VS1嗰粒枱面得54%
多謝你既意見...VVS果粒只係貴$400
同埋如果香港樓上鋪同一粒淨石開價平BLUE NILE成萬蚊..會唔會有咩伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞