脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 43

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
Donald Duck not me
慳返啲錢
本地註冊?
照拎寄艙
做gym會增加dht 係咪發生係操勁大隻個啲先會有影響? 如果有食藥做gym仲會唔會增加dht
25 開始甩 有冇醫生推薦
深圳髮片3-4千人仔搞掂,但香港就8-9千,上網睇片效果好似差唔多咁,有冇師兄實測過2地鋪頭分別之處?
我都係十月開始,m額真係補到啲,頭頂本身冇問題
至於甩頭髮多咗,同你同期我都覺,但我諗因為天氣問題,熱天本來就會甩多啲頭髮
而我雖然洗頭甩多咗,但完全唔覺得原本脫髮嘅地方有變返禿
https://professorlin.com/2023/04/27/%E7%94%9F%E9%AB%AE%E8%97%A5%E6%9F%94%E6%B2%9B%EF%BC%9A%E8%83%BD%E7%94%A8%E6%B3%A2%E6%96%AF%E5%8D%A1%E6%9B%BF%E4%BB%A3%E5%97%8E%EF%BC%8C%E6%80%A7%E6%85%BE%E9%99%8D%E4%BD%8E%E6%98%AF%E5%8F%AF%E9%80%86/

我2012年26歲時,聽從皮膚科醫師的建議,服用菲那X,當晚立刻不舉,並伴隨性慾低下,因醫師及藥單上說持續服用症狀會消失,後續仍服用了1個多月,出現嚴重失眠、抑鬱、頭痛、心臟抽痛,並自殺未遂,停藥至今11年,副作用並未完全消失,仍然沒什麼性慾,勃起功能還是有蠻大的影響,硬度跟持久度以及性快感大不如前,射精、排尿無力,故我相信PFS基金會說的是真的,後非那雄胺綜合徵也確實存在,藥物的副作用發生的機率遠大於藥廠、植髮、皮膚科醫師和一些網紅或能從其中得利人士所說的只有1%。
現在對未來充滿了迷茫與無助,多麼希望時光能倒流,讓我回去阻止當時無知的自己;落髮或許有其他不傷身體的補助治療,但萬一你是俄羅斯輪盤下的衰鬼,後非那雄胺綜合徵目前醫界是沒有辦法治癒的,這些可怕的後果那些植髮皮膚科醫師是不會跟你說的。希望我的分享能讓一些年輕人在吃藥前能懸崖勒馬。
冇脫髮問題,係純粹額高想改善下,網上見到呢間咩日本植髮技術請問好唔好的?係咪應該700株內就搞掂?
我都想知
加咗
台灣吳醫生而家係30/株…應該平過香港?
幾年前consult佐敦都貴過佢個價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞