【討論】邊張信用卡門檻最高?

361 回覆
9 Like 111 Dislike
你訂啲垃圾酒店 唔好話賺到 連回本都難
平時睇ae group啲人好有米,個個月都找十幾廿萬卡數
Eminent係現金回贈喎
都係既窮撚住開呢d
可能一年先豪住一次其他酒店
不過都玩開里數日常生活已經全信用卡
以前4送1就正,可以要求佢喺官網訂,儲埋酒店積分,又可以訂resort訂villa訂suite,去馬代玩就啱哂。

而家就乜都唔俾訂咁濟
指下個鼻就開得啦我都有張
daddy張附屬卡?9upper
Prestige依家每年送20000里,等於免費日本來回機票,再用埋佢個priority pass加酒店4送1,其實回到本。

Ultima每年送120000里,但係每年要碌7位數先keep到張卡🤦🏼
講真我寧願申請Citi Prestige>AE細頭
對我黎講福利差唔多但年費平三分一
點睇ua張sim credit卡
我問過一次布拉格
一個我想住嘅房種佢冇 另一個個價加埋除開同hotels.com差唔多但hotels.com有10送1
所以冇搵佢訂
AE細頭抵過Prestige嘅......第一年
Prestige可以當信用卡用,冇條件回2%,拎嚟大額購物其實幾好
垃圾
AE白金今年仲要加年費到$9500,但係cut咗個禮賓服務,個W酒店gym仲要長期俾啲bot book晒,出街仲有好多鋪頭唔收AE,真心Prestige同Visa VI卡好用好多。
你講嗰4張卡差天共地喎師兄
AE Centurion個level高過其他咁多
SC國泰黑卡都勁過Presitige好多
BOC VI直頭唔入流

基本上得Centurion同Ultima可以鬥下 其他都唔係佢哋嗰皮
冇左concierge係咪冇得代book海外餐廳
3800年費, 秒批唔出奇
你試下申請
Prestige批得好緊㗎,我有朋友年薪差少少都俾佢reject
睇得出你真係好鳩痕
豐澤以前有擺Citi檔
行街買嘢會有人嚟撩仲送豐澤禮券可即用
係咪試過食完迎新就cut卡過冷河
細頭
其實佢哋book到嘅你自己都book到,你book唔到嘅佢哋都無能為力,個分別只係你自己打電話定佢打

人哋日本AE白金就唔同,起碼整個program出嚟俾你哋抽下啲極難book嘅餐廳,好似sushi saito咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞