【討論】邊張信用卡門檻最高?

361 回覆
9 Like 111 Dislike
算啦 仲要有介紹人先做到member 佢地係會所消費做咩都好 都係用呢張卡
開學有人喺campus r你申請
你上bea 網申請都得
citi嘅話咪AA同prestige 美國年費仲平啲
100萬

而家揸黑卡都入唔到大學
要揸校友卡先得
證明校友卡>>>>>黑卡
ae
請問,係唔係用到太平洋會
馬會full member張credit card
Citi ultima
Ae黑卡

Ae黑卡係呢個level算係最易有invitation,朋友用白金charge卡一個月碌奢侈品大約50-60萬已經收到邀請
唔知咩嚟
aeon仲有張black都係要「invite」
不過簽夠就會出啦
有priority pass,岩岩用完,之前d人申請依張去馬爾代夫個d貴酒店四送一,宜家唔包villa ,所以冇咩用
Priority pass係入候機室用㗎喎
佢有幾個優惠,入機場貴賓室,酒店四晚送一晚,我話機場貴賓室都仲有用,但宜家酒店四送一唔比訂貴酒店,所以用途細好多
你講嘅係張咭有咩獎勵
我同你講緊priority pass
Priority pass係入候機室用
2019年前已經冇咗
Priority pass仲有/定有返,我岩岩先用完,要dl 個app, show 比佢睇就得
清睇黎唔識用
點會無左個PASS
係Priority pas呢幾年拆左出黎自己獨立
我其他卡都係咁,用返個邀請code就有晒無限入

酒店4送1就固定75%
如果你搵埋d個網特別做某d酒店嘅discount,要左計右計嘅應該唔啱你
另外佢之前係用expedia報價, 或者官網book (呢家就佢自己個網同官網)
唔知你係老吹定俾個職員撚,或者d房俾hotel拎晒expedia同官網無
Priority pass仲有, 條友唔知拆左出黎獨立app
冇錯,我岩岩先用完個pass, 上citi 個網都有教點用,點會冇
想問依家佢自己個網係咩網?
酒店官網都得咩
我見美國之前轉咗expedia
我2500年費揸到依家基本上咩福利都冇用過
淨係貪佢回20000 miles同埋payme alipay可以刷分
之前covid有訂香港五星酒店一送一
其實只限最平房價計
即係最多平二千幾再多要補錢
垃圾
大學生卡 要讀緊書先申請到
老咗就冇
個堆lounge 比人去到cheap曬
d野食越來越難食

嘈到仆街
pb門檻 其實對有錢佬來講 其實唔高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞