一人一張守宮圖!

600 回覆
58 Like 8 Dislike
一直都想養,但啲屎好似特別臭,柯係個箱到一直困住啲味,同埋怕蟲
一直都想養,但啲屎好似特別臭,柯係個箱到一直困住啲味,同埋怕蟲

用貓沙養 冇味
可以餵grub pie, 即使餵蟲 你都可以用個餵食夾

用貓沙養 冇味

直接做底材?

用貓沙養 冇味

直接做底材?

係呀

脫皮脫到著左hoodies咁

養咩都會有屎尿,佢地本身無味,唔係話太臭
同埋可以餵grub pie(用水開粉既泥), 宜家仲出左d蟲粉。不過唔係隻隻都會狗衝食,有d要手餵

用貓沙養 冇味

直接做底材?

係呀

用eco earth(椰泥)好似都可以吸味,守宮誤食都無影響,但係太濕會生霉

用貓沙養 冇味

直接做底材?

係呀

用eco earth(椰泥)好似都可以吸味,守宮誤食都無影響,但係太濕會生霉

lg 椰泥唔太好

養左2年仲係唔比扑野
希望下年可以有100g變欣宜

養左2年仲係唔比扑野
希望下年可以有100g變欣宜

我都有sunglow 扑唔扑

同埋可以餵grub pie(用水開粉既泥), 宜家仲出左d蟲粉。不過唔係隻隻都會狗衝食,有d要手餵

貓狗教到,守宮教唔到。同埋我接受到唔代表屋企人都接受到,呢樣都要顧慮

我都有養 蓋勾亞
但養左幾年都淨係食雞肉蓉同果泥
間唔時有甲蟲啫喱
一俾蟲/ 蟋蟀佢就掉頭走
其實點解? 好驚佢冇營養

我都有養 蓋勾亞
間唔時有甲蟲啫喱

蓋係比較食果類
唔怕的

我都有養 蓋勾亞
間唔時有甲蟲啫喱

巴打食邊隻果泥
我隻巨人都淨係食repxxhy果泥加鈣粉,大得好慢,比d蟀毛佢又唔抽唔睬
不過佢痾好大舊屎(一攞上手撚巨下就痾落的度)
上網話睇性格

我都有養 蓋勾亞
間唔時有甲蟲啫喱

巴打食邊隻果泥
我隻巨人都淨係食repxxhy果泥加鈣粉,大得好慢,比d蟀毛佢又唔抽唔睬
不過佢痾好大舊屎(一攞上手撚下就痾落的度)
上網話睇性格

我都有養 蓋勾亞
間唔時有甲蟲啫喱

巴打食邊隻果泥
不過佢痾好大舊屎(一攞上手撚下就痾落)
上網話睇性格

貓狗教到,守宮教唔到。同埋我接受到唔代表屋企人都接受到,呢樣都要顧慮

我屋企就係本身唔鍾意貓狗,咁我唯有養d唔會煩到佢地既野,我屋企人唔驚但係會話我養埋呢d野做咩。
佢地成日都比人妖化
但係我d外甥(7,8歲)黎到就好有興趣,成日要睇又想摸又要驚,有教佢呢d係咩品種
點handle,由細細個教起其實唔難
btw豹紋痾屎只會痾死一個位,貓狗就算有沙有盛都仲臭過佢,同埋個箱通風好重要,味就一定有,但可以接受

我屋企就係本身唔鍾意貓狗,咁我唯有養d唔會煩到佢地既野,我屋企人唔驚但係會話我養埋呢d野做咩。
佢地成日都比人妖化
但係我d外甥(7,8歲)黎到就好有興趣,成日要睇又想摸又要驚,有教佢呢d係咩品種
btw豹紋痾屎只會痾死一個位,貓狗就算有沙有盛都仲臭過佢,同埋個箱通風好重要,味就一定有,但可以接受

lg屎 都好臭

我都有養 蓋勾亞
間唔時有甲蟲啫喱

巴打食邊隻果泥
上網話睇性格

我果隻食 新鮮生果做果泥同 Gerber 雞肉蓉(鈣粉一時時加)
大得好慢係真 養左五年6"有找…
佢如果冇胃口食野條尾仔會彎起
好驚佢有咩事

我都有養 蓋勾亞
間唔時有甲蟲啫喱

巴打食邊隻果泥
上網話睇性格

我果隻食 新鮮生果做果泥同 Gerber 雞肉蓉(鈣粉一時時加)
大得好慢係真 養左五年6"有找…
佢如果冇胃口食野條尾仔會彎起
好驚佢有咩事

Berber係baby food? 外國有D網既care sheet話唔好餵baby food,會好快有Metabolic bone disease
(原因我估係因為D骨除左要鈣之外仲要磷,d baby food兩樣都無,如果有加鈣粉,都會缺磷,生果都有但係少,如果佢淨食生果都還好,食埋baby food變相食少左生果,可能就係咁缺鈣缺磷)
同埋baby food有防腐劑
btw人都應該少食加工食品

有米

巨人守宮

暫時養左十三條

點解巨人守宮會賣到咁貴?
稀少品種?
好想養, 但無時間去照顧同屋企人好反感

佢地成日都比人妖化
lg屎 都好臭
之前用廚紙比老母話臭,轉左粟米砂同紙粒就無味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞