一人一張守宮圖!

600 回覆
58 Like 8 Dislike
點樣令佢肯飲下水,條友連箱身d 水都唔飲,一日到黑攬住碌木懶到爆

正常唔會唔飲水呀?
佢飲左你唔知啫,你又唔食24小時望住佢,有時你望住佢佢扮死唔郁添

守宮係夜行動物,
日間梗係扮死啦,
你試吓凌晨一兩點起身,
會嘈到你訓唔到,
係咁跳黎跳去

強逼症,唔睇到佢飲水食野個心好唔安樂,返工返學都要諗佢夠唔夠飽有冇飲水
依家連佢識唔識自己搵食都唔知
6G 教我引佢食野,但隻睫角睇到d 果泥擰轉面不屑樣 btw, 食緊Rexxshy 蕉味

真係咁驚 買個cam錄住一日睇

我有時會自己整啲新鮮香蕉泥俾佢, 巴打可以試下
不過佢飲唔飲飽水真你冇得點擔心, 唔通逼佢飲咩
屌呢幾日好潮濕,d 木發霉,又惹蚊,見到就嬲

濕度高可以兩日先噴一次水,
底材唔好用木粒用廚房紙

啊!!係比佢爬碌巨木發霉

您放係咩位? 會唔會係本身太濕?
就到夏天啲果泥放半日都有蟲飛
點樣令佢肯飲下水,條友連箱身d 水都唔飲,一日到黑攬住碌木懶到爆

正常唔會唔飲水呀?
佢飲左你唔知啫,你又唔食24小時望住佢,有時你望住佢佢扮死唔郁添

守宮係夜行動物,
日間梗係扮死啦,
你試吓凌晨一兩點起身,
會嘈到你訓唔到,
係咁跳黎跳去

強逼症,唔睇到佢飲水食野個心好唔安樂,返工返學都要諗佢夠唔夠飽有冇飲水
6G 教我引佢食野,但隻睫角睇到d 果泥擰轉面不屑樣 btw, 食緊Rexxshy 蕉味

一個月一次好啦,
糖份好高,

睫角可以一個星期冇水都得,
所以去旅行唔洗怕
新手問題,我隻豹紋日日keep住有食野,但係呢幾日要隔日先有屎屙,尿就日日都有屙,唔係日日屙屎有冇問題?
其實佢地認唔認得人? 定係只認食物
好想養

唔認人,認手指,
會追手指

Btw家人同意先好養,
唔係個個都鍾意
新手求教

小弟養左隻豹紋守宮 9個月大左右 近兩星期有隻眼下半球有啲模糊 好似有塊膜咁 成日唔開眼 食野睇唔準。 已經日日有用綿花棒濕眼藥水幫佢查眼
未見好轉 可以點算?
如果想睇獸醫既有邊個好推介?
腸油

補圖 好想佢快d好返
新手問題,我隻豹紋日日keep住有食野,但係呢幾日要隔日先有屎屙,尿就日日都有屙,唔係日日屙屎有冇問題?

最好有屎先餵 廢事有入冇出 你未必知佢腸胃狀況

最好有屎先餵 廢事有入冇出 你未必知佢腸胃狀況

好,等佢屙咗先餵,唔該
新手求教

小弟養左隻豹紋守宮 9個月大左右 近兩星期有隻眼下半球有啲模糊 好似有塊膜咁 成日唔開眼 食野睇唔準。 已經日日有用綿花棒濕眼藥水幫佢查眼
未見好轉 可以點算?
如果想睇獸醫既有邊個好推介?
腸油

補圖 好想佢快d好返

邊個教查眼藥水
我未去睇過獸醫
但你記得要搵識睇守宮既
之前聽過唔小人中伏

有冇巴打知呢隻咩黎???
lm 想遲d同男朋友一齊養
好可愛
隻守宮呢兩日個口不停開開合合,有冇巴打知係乜事會咁?

有冇聲

有冇聲

冇聲的好似打喊露咁,又唔係chok chok 下

有冇聲

有冇嘔野出黎?
咩守宮?

有冇聲

有冇嘔野出黎?
咩守宮?

冇嘔,但佢好似有d 打c egg咁既款
上網睇話係空氣太濕唔流通
睫角

有冇聲

有冇嘔野出黎?
咩守宮?

冇嘔,但佢好似有d 打c egg咁既款
上網睇話係空氣太濕唔流通
睫角

睫角就係太焗,
睫角最重要係空氣流通
有冇人知爬道內幕
有冇人知爬道內幕

有冇人知爬道內幕

我唔知 想問下咋
各位師兄,請問一個30x20x8cm養唔養到隻豹守到成體?

40x20x10?

40x20x10?

咩size 都養到,
但可以闊就儘量闊啦,
佢有多空間活動,
你又睇得開心啲

正常唔會唔飲水呀?

守宮係夜行動物,
日間梗係扮死啦,
你試吓凌晨一兩點起身,
會嘈到你訓唔到,
係咁跳黎跳去

一個月一次好啦,
糖份好高,

睫角可以一個星期冇水都得,
所以去旅行唔洗怕

試多D唔同既野食
我有隻食蟀又食泥
有隻比較鐘意蟀
我有隻唔食蟀只食泥成個港女咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞