香港人太鍾意散播失敗主義

129 回覆
280 Like 8 Dislike
係lihkg先係咋,唔好投射去全港呀

好多社交平台都係
啱啱先見到有人又出post話「香港正式玩完」
屌佢老尾,差唔多每個月香港就「正式玩完」一次
香港成功失敗駛你開post咩
D人乜心態或者乜動機有幾難估?
啱啱先見到有人又出post話「香港正式玩完」
屌佢老尾,差唔多每個月香港就「正式玩完」一次
香港成功失敗駛你開post咩
D人乜心態或者乜動機有幾難估?

有部分就真心既
大多既心態都係等「英雄」幫我去做
點解之前仲有但宜家就無 既感受咁
Action果班人既資訊 限制得好緊要
想幫手做野既一班又唔知點幫手做埋一份
覺唔覺散播支那自爆論既先係真正既五毛? 鼓吹個個企喺度等支那自爆

老老豆豆 支那唔爆煲 香港人都唔會做d 咩 自己問心喇
.
失敗都係因為父母唔識教又無父幹
用 linux
邏輯問題
如果一個失敗者係注定失敗
一個失敗者同人講「你注定失敗」
呢句說話既結果係會唔會失敗 ?
以前見到呢d我會覺得係on9仔
希望屌醒下佢等香港多返個正常人

慢慢我發現事實唔係咁
佢地係有組織訓練有素
次次都係同一班人
係唔同topic引起罵戰

個同共特徵係
「香港人好差 大家應該互相憎恨」
「係香港你做咩都會失敗」
「連登仔係loser,佢地講ge野係loser言論」
「有部分打工仔人工好高 佢地係剝削緊其他人」
「你唔同意我就係on9仔」
呢類言論未試過係現實中聽到
(可能青山有 唔知)

見得多先明白到有班打手長駐係度
目的都好明顯下
究竟應該冇眼睇block晒佢地
定係繼續屌等其他人發現問題

覺唔覺散播支那自爆論既先係真正既五毛? 鼓吹個個企喺度等支那自爆

外因都要通過內因起作用吖嘛
利申:讀十幾次資治通鑑所悟出黎既
以前見到呢d我會覺得係on9仔
希望屌醒下佢等香港多返個正常人

慢慢我發現事實唔係咁
佢地係有組織訓練有素
次次都係同一班人
係唔同topic引起罵戰

個同共特徵係
「香港人好差 大家應該互相憎恨」
「係香港你做咩都會失敗」
「連登仔係loser,佢地講ge野係loser言論」
「有部分打工仔人工好高 佢地係剝削緊其他人」
「你唔同意我就係on9仔」
呢類言論未試過係現實中聽到
(可能青山有 唔知)

見得多先明白到有班打手長駐係度
目的都好明顯下
究竟應該冇眼睇block晒佢地
定係繼續屌等其他人發現問題

你留意下我次次叫人用 linux 都會有同一班人話唔得,會失敗
個班正正咪 #0 講既鼓吹失敗主義
咁事實有咩成功左講黎聽下,比d 掌聲自己先
終於有個正常d既人

班人自已乜撚都唔做,跟住屌人做d野全部無撚用,無人做個時又話個個乜撚都唔做無得救,永遠立於不敗之地

理性咁講,其實民粹主義抬頭都同同近年社運無力感有關,我同意事實真係乜都做唔到,即使點樣話唔妥協都改變唔到而家既政治現實,而的確可以話無乜出路,如果有幸讀書比較多,我諗大家目光要放遠一啲,爭取背後係實踐價值,呢啲價值係咩、到底有幾重要,係唔係無可能、短時間做唔到終極目標可以做咩呢,係唔係做其他既嘢就無意思呢
明知唔得既仲要推人去死?

知其不可而為之,有啲嘢唔可以計成唔成功,而係應唔應該,值唔值得去做

唔好同人講你反抗政府
我怕失禮
講咁多咪又係唔得,唔係你地坐監梗係係度話值唔值得應唔應該啦
佢地三個出返黎都依然咁盡心盡力搞既話咁就有說服力喇,家下你地講乜都假 ,革命要犧牲,坐係電腦面前講咩失敗主義亳無說服力,如果黃豬鋒就唔同,人地真係受緊成件即刻岩曬,由你地把口你地講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞