香港人太鍾意散播失敗主義

129 回覆
280 Like 8 Dislike
你睇上面啲人
只係叫佢地出少句聲當幫忙都唔做
可想而知其實有唔少人係假唔知網絡言論有好高政治價值
維穩打擊本土士氣嘅人就唔會講得明

希望大家可以幫手宣揚下,最少都要令香港人知網絡言論價值,支那好清楚唔可以俾網民有煽動嘅說話,依個係香港仲有嘅優勢,唔好俾啲失敗主義打擊列依個優勢
要爭取一樣我地依家冇嘅就必先要有團結, 堅定不屈嘅信念

唔可以屈就自己講啲扭曲意願嘅野
香港人就係有嗰句講嗰句,唔需要要畀面你
你覺得唔會失敗,你應該反駁返佢,而唔係叫人唔好出聲,掩耳盜鈴

冇用
我其他post有答過點解反駁冇用
網絡輿論戰嘅世界運作係講羊群,而連登嘅留言時序制度下,亦會令最頭幾個留言嘅影響力更加大。到後期你駁咩對大體政治宣傳其實冇咩用。新入嚟嘅,都係睇返頭幾個留言,同尾幾個,睇下雙方拗乜。
連登、或者fb等嘅留言平台下,理性討論冇政治影響力,同一貫政治宣傳一樣,最重要係講羊群心態、講意識形態。而依啲元素係要一步一步累積返嚟。你a講完港獨係好,到你睇b同樣講港獨係好時,你就會耳濡目染。同樣,a話港豬唔理,到你睇b同樣話港豬唔理,你就會被人誤導咗。當中有人會因為見反駁等有理而轉,但最後都係講返量嘅問題。
政治宣傳唔係話中學玩辯論比賽,當撈侵同脫歐啲嘢都錯漏百出格,但後真相主義時代嘅今日,你要贏就要follow攻略。
自己評估一下先喇樓豬 30年內 如果冇支爆 中共特然倒台 真係可以改變港豬去港獨咩?
不如一齊移民去智利建立返真正既香港民族仲實際喇
利伸:曾經係港獨支持者 搞過學生本土關注組

移民唔溶入去當地民族咁去黎做乜

我有講唔容入人地生活咩?
我講緊既係移民去智利 建立一個同鄉會既物體 不至香港文化沒落
好多嘅政治支持者唔係講緊支持啲人點去論證自己立場點解可取
而係講緊支持個意識形態,你港獨政黨可以柒一百萬次,但睇返民調?反中國嘅人數係上升咗
代表緊政治嘅氣氛係講緊點樣令羊群去信仰一個意識形態,而唔係令人去識點反駁,點樣plan啲行動要點,點樣佔領完邊到之後點,唔重要。
雨革爆出嚟之前只係build咗個意識形態係「要真普選」,佔中三子係叫大家和理非添呀,最後點?佔領金鐘嗰日有人衝出馬路,就開始咗個羊群效益,力量就開始聚。
唔洗理啲咩柒人出嚟challenge你「之後點?」「香港冇軍隊、輸硬」,你唔洗識反駁佢地。大部分人係勝利球迷,你只要識點樣令到啲人係勝利時會出嚟就夠,講緊嘅就係士氣
自己評估一下先喇樓豬 30年內 如果冇支爆 中共特然倒台 真係可以改變港豬去港獨咩?
不如一齊移民去智利建立返真正既香港民族仲實際喇
利伸:曾經係港獨支持者 搞過學生本土關注組

移民唔溶入去當地民族咁去黎做乜

我有講唔容入人地生活咩?
我講緊既係移民去智利 建立一個同鄉會既物體 不至香港文化沒落

香港有咩文化?

貪小便宜?憎人富貴厭人貧?投訴文化?冇禮貌?港女mk尻文化?
請定義失敗主義

我鼓勵大家上Google search下
因為歷史上有關失敗主義嘅事,都係同叛國有關,其次就係敵方嘅propaganda
香港人就係有嗰句講嗰句,唔需要要畀面你
你覺得唔會失敗,你應該反駁返佢,而唔係叫人唔好出聲,掩耳盜鈴

冇用
我其他post有答過點解反駁冇用
網絡輿論戰嘅世界運作係講羊群,而連登嘅留言時序制度下,亦會令最頭幾個留言嘅影響力更加大。到後期你駁咩對大體政治宣傳其實冇咩用。新入嚟嘅,都係睇返頭幾個留言,同尾幾個,睇下雙方拗乜。
連登、或者fb等嘅留言平台下,理性討論冇政治影響力,同一貫政治宣傳一樣,最重要係講羊群心態、講意識形態。而依啲元素係要一步一步累積返嚟。你a講完港獨係好,到你睇b同樣講港獨係好時,你就會耳濡目染。同樣,a話港豬唔理,到你睇b同樣話港豬唔理,你就會被人誤導咗。當中有人會因為見反駁等有理而轉,但最後都係講返量嘅問題。
政治宣傳唔係話中學玩辯論比賽,當撈侵同脫歐啲嘢都錯漏百出格,但後真相主義時代嘅今日,你要贏就要follow攻略。

量,你係永遠唔夠人黎,叫人收聲,只會繼續被人覺得你地不切實際
你地想係到洗腦就算吧啦,討論區係討論既地方,唔係畀你地係到政治宣傳,我理得你d咩政治影響力,只許唱好,講你壞話就叛國咁,返北韓啦
我要講嘅嘢上面啲留言有啦
唔知啲人係冇睇定扮睇唔到
都係嗰句
網上言論有好大政治價值
如何唔係有心反本土
根本冇理由浪費去講失敗主義嘅說話
我要講嘅嘢上面啲留言有晒
都係嗰句
網上言論有好大政治價值
如果唔係有心反本土
我都係咁諗 但唔識用文字表達
兩登既post都好挫銳氣
咁可以做d咩?
示威遊行?
叫香港人團結 團你個西咩
成班港豬
由其班港女 十有九個都唔識唔理政治
我都係咁諗 但唔識用文字表達
兩登既post都好挫銳氣

唔難處理啲不自知嘅人
我就提倡叫大家幫手叫人注意下言論
因為我地唔係受薪
我冇權令人唔講失敗主義嘅嘢
只係想大家製造個話題又好
氣氛又好
希望感染香港人去避免講失敗主義嘅嘢
咁可以做d咩?
示威遊行?
成班港豬

依個留言又證實我上面講「意識形態」「反駁冇用」嘅問題
所以我提醒仲有follow我講嘢嘅人聽
你反駁乜嘢係唔重要
係講個意識形態
我個post成80個likes,我回應咗都幾十個留言嘅說話
入嚟嘅人都仲要講還原基本步嘅嘢
所以根本唔係靠你點反駁嚟宣傳意義形態

意識形態唔同,同佢講都嘥氣
集中宣揚自己意識形態仲好
我要講嘅嘢上面啲留言有晒
都係嗰句
網上言論有好大政治價值
如果唔係有心反本土

快d整死熱血公民同鄭松泰先岩,冇水泥隊肯定好好多年最鍾意恥笑義士既就係呢班賤人
俾大台狗出賣過
無心力再搞落去
係地搞到我地心灰意冷
依家就話人地失敗主義

老實講啦 依家唔係失敗主義
係已經失敗咗
俾大台狗出賣過
無心力再搞落去
係你*地搞到我地心灰意冷
依家就話人地失敗主義

老實講啦 依家唔係失敗主義
係已經失敗咗
用 linux
左膠啲講
劉曉波堅持咗咁多年
佢受嘅打壓痛苦咁多都未跪低
雨革到宜家三年啫 如果民主自由呢個信念真係值得堅持唔應該咁快放棄
好多人口講港豬乜乜乜 冇得救 但自己又要諗下自己做咗啲咩
其實仲有好多戰場可以俾你出力
有好多唔同組織你地可以主動聯絡佢哋做義工 好多地區組織準備梗區選
同身邊嘅朋友多啲討論
上fb主流媒體到打輿論戰
有好多嘢可以做 只要你的起心肝去作出改變
咁可以做d咩?
示威遊行?
成班港豬

毒撚識得女少咋話🤣
講得呢啲多數都係五毛
其實可以歸類為四點
有人自己已失敗反而想令人失敗 攬炒
有人就快失敗就話人一定會失敗 利益者
有人唔想你成功就話一定會失敗 五毛
俾人洗咗腦覺得點都一定會失敗 真心膠
唔識啲高深野點建國同獨立,但係咩人講咩說話都識得分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞