黃又南代父還700萬巨債

166 回覆
730 Like 4 Dislike
👍🏼👍🏼👍🏼
識shine係細個睇奇幻潮
重生校園嗰一集
我冇欠人錢,每個月都只係駛千五蚊左右

每個月有二千五你駛仲叫苦?
又南你行撚開一二便啦,我屌你老豆啦!

咁垃圾仲用哂大字以為大就有道理?

每日我早餐午餐都唔敢食,等下午茶時間一次過食,晚餐都係食平價菜,每日用唔夠四十蚊,我都唔敢同屋企人講,佢呢d算d乜,咁算公平咩?

自己揀個老婆返黎 早餐午餐都無得食 自己咁撚廢就收皮啦 仲大大聲講出黎
自己揀個老婆返黎 早餐午餐都無得食 自己咁撚廢就收皮啦 仲大大聲講出黎

廢還廢 都有d醒 自己早午餐無得食 俾曬d錢老婆就無大字
成年事最錯就係猁

咁垃圾仲用哂大字以為大就有道理?

每日我早餐午餐都唔敢食,等下午茶時間一次過食,晚餐都係食平價菜,每日用唔夠四十蚊,我都唔敢同屋企人講,佢呢d算d乜,咁算公平咩?

你自己垃圾 就唔好獻醜啦

咁你可唔可以搵幾萬 得千5自己用 其他錢送俾人/捐左出去?

之後嗰d我全部畀晒老婆

佢賺幾萬 得番2500自用其他拎去還債係佢勁
你賺萬幾 得番1500自用其他俾曬老婆係你廢
早幾年演唱會又南講過
點解咁多人覺得破產唔洗還錢
你唔還斬都斬死你
如果唔買利記,一早咩事都無

佢買對家發達啦
利記球迷 點會賭利記咁ON9
尋日搭地鐵個時見到單新聞
感覺到個種為屋企人去搏去捱
真係眼濕濕
有班連登真係痴撚線 係要衝出黎鬥慘...
唔明,佢老豆都直接破產,點解仲要自己走去做擔保人?

真係幾矛盾
破產後4年一筆清
但還到錢又點解要破產
6年時間還到700萬

財仔理得你係咪破產?
娛樂圈有小小名氣
都幾易搵錢
人工除時等於細公司既ceo

咁佢又真係幾努力 年青個班 佢係有實力既演得幾好
佢2500好似包埋三餐車費?
唔怪得本身青靚白淨可以變到咁唏噓

唔死都無撚用啦垃圾
睇住你地D回覆就慶, 佢原來果700萬已經可以自己嘆, 佢咁辛苦為左就係幫佢老豆還數,做到已家30幾先財務自由

人地就話幫老豆還債姐
你自己咁廢仲要同全世界講

屌你,又係果d人地幾辛苦,我仲辛苦啦果d廢人
成日喺上大球場條路間車房見到佢
紅色車, 次次都擔住支煙
冇一次夠膽 say hi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞