[全平台] Monster Hunter Rise:Sunbreak (143) 屌你又唔開post

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
用弓既太近都會照射, 個傷一向都唔差, 慢慢step番去適正距離就ok
有堆人仲會推埋個裝填上2黎玩埋身轉接擊瓶
一黎高攻, 二黎可以留番D強擊瓶黎係中距用
所以一向都話弓係近戰係咁解, 遠少少D力水已經係直插
無聊野
最近聽講原來弓箭射擊距離過遠果個攻擊力扣減只係對物理部份有效
屬性會照食曬

唔怪得有時射閪箭都咁高攻

打屬性真係好開心

貫通弓咪ok, 連射弓咁玩搞唔掂
World之後改左屬性彈傷害計算方法
新計算: (屬性值 x 倍數up技能 + 固定值up技能 ) x 攻擊力 / 100
World之前: (彈屬性值 x 倍數up技能 x 攻擊力 / 100 ) + 固定值up技能

例如伏魔3話就話加20屬性
用把武器300攻 其實係加左60屬性
仲要有連擊/轉福等等同時加屬性同攻擊力技能

加上技能嚴重通漲
固定值又up 攻擊力又up
物理彈真係追都追唔到
但係最緊要個背囊容量同農場速度唔up
回家玉解決到背囊問題

農場就...
打幾場轉近戰當轉下口味啦
Hr mr 999 特別探究全部打齊了等六月最終更新
https://youtu.be/8RfXnU4t3Lo

係咪有機會8號嚟料
好有機
真end game了
傀異克服爵銀
去到225,係咪繼續升
大機會,好似聽日係ver 15最後既活動任,如果唔係6月8更新就空左1個星期無活動
出新驚未
時間岩岩好, 隻zelda打得7788差唔多封驚可以回家了
好快手
我仲可以再戰半年,仲差50個神廟
你玩舊game啦
一陣唔係世界你又唔鐘意
呢2個星期晚晚玩到4點訓9點番工玩左百五粒鐘
我解埋剩番d神廟兜多幾日海拉魯封驚算了, 冇咩興趣解全支線搵yahaha果d
返去玩垃圾world算數啦
jer夠未
月頭switch 仲有世界樹迷宮
Pc有diablo4 同街霸6
月尾ps有FF16
我分身都唔掂
雖然我都仲有睇olay 巴
啲標題成日借啲易踩sb
但我睇完都唔明冰原有多好玩
除左特效畫面係真係出眾好多
大把輕度fan屎當佢D片神咁拜
一隻game冇嘢講到淨係可以講畫面
知咩事啦
又笑
Ta玩家我唔見佢有玩生態個part
點睇都唔知邊part好玩啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞