[全平台] Monster Hunter Rise:Sunbreak (143) 屌你又唔開post

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
同埋我諗雙刀個思路都唔同
已經演變到一味追屬性最痛個位黎打就係
45物理肉質剩返卡螺旋斬呢個功用
睇返巴哈講原來有堆龍係出唔到塔場(水獸、冰人魚、獸龍三傻、雪鬼、土砂、油王、河童)
又或者剩係得獄泉場(人魚、泥魚)

咁我即係爭一隻就齊晒25分任了
好在條友咁岩出post講,唔係就白揾
又咁岩尋日差唔多揾齊晒
高lv傀異同傀異克服好玩過咩world咁多
係,所以咪走哂啲物理技
同埋好多片出3弱特當自己滿會嘅都係得啖笑,雖然㩒版技能出嚟畫面好靚
唔出弱特滿會推屬攻真心爽
尋晚火弓打冰咒龍真係求尻其射都靚數值
洗咗奮鬥業鎧落天迴腰度唔捨得唔用
非弱點80弱點110算,都係想通用啲突少少由佢
原來攻4咁後,可以攞番2個4窿出黎用
係因為你鍊得唔夠多
兩邊都得
睇你要唔要疾替回斬味唔使磨刀
不過把野白斬太長好難話跌2斬味去開研磨銳
變咗就咁玩天衣
唔要弱特狂龍有冇可能所有部位100會
見7抖擻3奮鬥3先90
其他都係有限制嘅會心
弓狂龍其實ok, 係雙刀先難克服
就係雙刀走地試過
突進斬動作值太撚低片左好耐都克服唔到
連射弓,特別係冰弓都有d壓力
特別係狂化1
唔狂化1啦
情願上少兩級連擊屬弱,玩落血壓都正常啲
請問下護石有冇得一大批咁賣 一個一個撳唔係辦法
mh系列一向冇呢啲咁先進既功能
狂化2野團玩狂龍都易控血過狂化1冇狂龍
雙刀狂化+狂龍玩野場好難控制,特別係遇到輕弩成日拉走隻怪,成日搞到冇時間打到克服回血
下代可能有
千祈唔好睇完YouTube d片就覺得輕鬆,到實戰就會發現狂化2條血都會倒水咁倒,一唔係超順係咁down就要打打下轉書回血,基本上你中一招都已經好難回返上去
你要落埋血氣+回復力up先會舒服d,太極限build其實唔係個個都跟到,犧牲少少攻擊技換d support技會好好多
我就係諗住試吓,發覺其實好辛苦,鍊完套裝玩咗一輪都仲諗緊會唔會天衣激昂龍氣轉換好過
鋼殼3,回復力up 3,洗走狂龍蝕
食事:超回復力lv4,醫療術lv3
盟友:火芽
入場食魚/活力劑
睇下你漏左邊樣
咁麻煩
我等呢個post啲高手帶好過
狂化2唔落狂龍症點會倒水咁倒
貓飯+活力劑其實都夠,有回復up更好,火芽同魚更加唔係必須

正常裝俾人打中都要食藥,狂化只不過係食藥個動作變咗換書
除咗狂龍蝕之外都做齊

乜大家唔用蝕㗎 我見多天廻腰腳見多25%會心
我用埋狂龍翔,有4粒蟲好舒服嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞