經Wise用SWIFT transfer匯咗筆歐羅返香港,但差唔多過咗成個月收款銀行都話收唔到可以點搞?

137 回覆
2 Like 15 Dislike
細客囉wise緊進緊架喇...不過比班中東佬耍咗成個禮拜先有正常人幫我聯絡銀行囉
WHAT
咁你真係只可以煩WISE到佢死
唔會知,你要同佢對資料

你而家淨係只需要比wise 比既MT103 比恒生
問佢有無收到筆款項,對好晒資料佢都話無就可以開Wise波

如果同恒生對資料途中有錯佢地會同你講

但恒生無收到錢既話問乜都無用,啲錢都未到恒生
你話玩野成個星期咪海關MSO見囉,到時比人開file
按道理wise嘅操作係
你轉euro去wise歐洲account
wise用佢香港account轉港紙比你
應該唔汲及中轉問題
因為佢唔係傳統意義上嘅匯錢
匯歐羅....有無補埋iban 上去?
間野真係痴鳩線…過多排佢地唔認數我應該搵香港海關定英國申訴專員公署
唉屌,同比人偷錢有咩分別
咁樣最簡單,不過我係歐羅轉歐羅…唔知佢地邊個位出錯啦,隨時會屈返我轉頭
香港邊有IBAN
之前喺英國直接經銀行過咗筆英鎊落恆生都無問題,唔洗IBAN
如果筆錢真係急住要用間銀行會唔會有咩應急或者賠償方案...不過呢d吸血鬼都肯定係大石責死蟹架喇
啱啱睇真d張form原來54,56,57呢堆tag係完全miss哂,得50,52,59,70之類...成單野都鬼鬼地咁
講返Wise間公司本身應該都叫做可靠?
Wise呢排成日出事。

你去Google play睇近期既Comment就知

下次唔好用Wise啦。
用bitcoin
我一個月前用WISE由英國戶口過咗三萬幾英鎊去我香港戶口,無事
我見好多人都係過2,3日收到錢
我幾乎係即時
唉,唔知咩事
你張receipt個business partner係邊間
最新update係佢地話發咗筆錢出去之後連佢地都唔知間中轉行係乜
不過佢地recall咗之後筆錢應該無可能會喺我恆生個戶口出現,而家會彈返去我pay比wise果間外國銀行?
最新update係佢地話發咗筆錢出去之後連佢地都唔知間中轉行係乜
>> 咁不負責任既, 佢唔知咪叫佢問 JPM global, 無理由 JPM 都唔知自己轉比邊間呀嘛

不過佢地recall咗之後筆錢應該無可能會喺我恆生個戶口出現,而家會彈返去我pay比wise果間外國銀行?
>> 呢個最好問返WISE, 佢地出recall筆錢會返去佢地到先, 問WISE佢地收到筆錢之後係咪會send返去你pay比wise果間外國銀行個戶口
仲係乜野消息都無
我睇返wise個網話匯歐羅去香港係用本地銀行CHATS...其實真係無可能咁耐喎...
香港海關?係咪應該再搵埋英國FCA同Financial Ombudsman
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞