覺得依家香港演唱會個flow好能on9

270 回覆
279 Like 1591 Dislike
咁如果講世界既話,香港都唔算太差,美國睇演唱會7點開場,俾兩隊濕鳩band做opening act同你暖場,分分鐘成9點過啲個主角先出黎,如果企位場真係企撚到你腳軟都未上正場。好多時90分鐘就唱完11點都未夠就散,就算係big names舞台設計都未必有香港咁grand,又冇香港演唱會換咁多衫,中間有嘉賓更加係極極極之少見,綜合黎講香港演唱會算係十分抵睇
贊助商 俾錢 搞
幕後 收錢 搞

同埋我屌既係多謝埋清潔阿姐個d 你
多謝隊band都叫做有份表演一部份
台後個d幾十人逐個講真係無需要
講緊假encore
真係笑鳩死
有高薪糧出就多謝
每日拎最低工資幫你掃街、洗廁所就嫌人污糟
聽講野不如去聽黃子華
多謝band梗有,多謝清潔阿姐有無
唔識尊重人?
咁又關尊重事
咁個歌手都好唔尊重者,因為佢一定講唔齊曬所有人
乜 show 有多謝掃地呀姐又真係多咗
所以寧願一個都唔好多謝?
真係有
一個包圍咁多謝得唔得
依家興逐個名講
有歌手仲要拎埋張紙照講
先唔理樓主講成點
又真係未試過外國concert 有encore
我冇問題
都係畀credit啫
當佢每多謝多一個人,就有多一個人開心
咁我覺得唔係壞事

都係幾句啫
又唔係電影credit scene成十幾分鐘嗰啲
認同請嘉賓係戇鳩

雖則外國都有 但唔太清楚佢哋係咪同香港一樣 已經變咗做必定有嘅環節

實在冇乜興趣聽主角以外阿豬阿狗唱成首自己歌
做開社畜,係唔會明點解要尊重幫手付出嘅人架啦

俾果一千幾百當自己係老闆 老闆都唔會咁hi
有啲人份工,係公司出多啲錢都冇人想做
有啲人份工,係出低人工都好多後生做
擺你老味咩文盲
有d嘉賓仲以為自己係主角
出黎講勁長野

就算eason出現林家謙演唱會我都覺得煩膠
有次中出曼出現衛蘭演唱會直頭講定15分鐘自己野(呢個我無睇,新聞講)
多謝都多謝10分鐘,點解唔唱多2首歌
無人唔俾多謝 但多謝得太仔細係無謂 不如唱多2首歌啦
最on9係觀眾俾嘉賓嘅歡呼聲仲大過主角任何一首歌
然後每次都係用咩嘉賓嚟做賣點
無錯 搞到個主角勁尷
睇好多外國band嘅concert都有encore喎
真encore定假encore

依家香港個隻係講完byebye奉旨唔走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞