覺得依家香港演唱會個flow好能on9

270 回覆
279 Like 1591 Dislike
一定要有幾段俾個歌手講下野仲要一講野就世界光
:屌你我黎係想沉浸喺成個show個氣氛到,你咁樣搞到好出戲,唔係唔俾你講,你完個陣慢慢講得唔得?

一定要多謝曬台前幕後連清潔阿姐都要多謝
:試過多謝成10分鐘,仆你個街,我入黎係睇你,唔想知其他野,我唔想知原來你個頭係有人set,你係明星,我以為你一出世個頭就係咁。其他工作人員係咪無出糧,要讀佢個名出黎多謝佢,我返工完左個project會唔會逐個同事多謝?

一定要請嘉賓,然後俾d 時間俾個嘉賓
:有人會話可以俾個歌手換衫休息,但大前提係我唔想聽個嘉賓既歌呀,我想聽你呀,你搵個樂手出黎cover你d音樂一段都好呀

一定要ENCORE,同埋係預左你ENCORE,好撚假
:打字好累,唔屌啦
多謝幕後我覺得好好喎
又唔係嘥你幾多時間
有咩咁好 講黎聽下
一定要ENCORE,同埋係預左你ENCORE,好撚假

大佬搵嚟講, 全世界演唱會都實有Encore
無金主無贊助商個show搵鬼搞?你有得睇?
台前幕後付出俾個show你睇,老奉架?
多謝幾分鐘都俾你屌
你咪唔好睇囉,一鳴謝咪走囉,反正你都知個rundown係咁
雖則大家睇Show都係睇個主角唱歌
但背後有幾多人做幾多嘢先可以準備到個show出來
多謝唔單止係個儀式 都可以比大家了解下原來一個演唱會係要有咁多人先做到 認識下唔同嘅單位 更加了解唔係比錢就老奉聽到你個偶像唱歌

功利角度講 都係叫做幫唔同單位做下宣傳 有興趣去了解甚至有對幕後單位服務需求嘅人都可以透過呢段得到資訊 成大班人幫你搞呢樣搞嗰樣不斷調整 咪當幫人做個廣告
夾硬搵嘢黎屌
咁辛苦不如唔好睇啦
近年做幕後嘅多咗好多人認識同關心啦
咁咁多人識仲洗乜提佢地
睇咁多都無 香港=世界?
贊助商無計啦
d工作人員有出糧個可?
我俾錢入黎聽佢多謝人?
俾成千蚊入黎聽佢賣廣告?
你說的對
無人想知
有錢收, 唔係做義工
歌手講嘢隨時係個setting來 可能講下關於個concert嘅主題嘅故事 就算唔係 都可以係一個互動環節 同d fans交流下 再唔係 你咪當比歌手休息下 連唱咁撚耐真係唔攰咩
嘉賓呢啲又唔覺得有咩問題 同公司又好 fd又好 令到更多歌手有更多機會露面 比多d人識 又可以比大家聽下唔同嘅作品 你鍾意嘅歌手紅得起開到show 都係因為佢有機會露面比人聽到佢d歌 多人識有fans base先做到場show比你睇 人比機會你你比機會人
Encore有待討論 我唔Sure呢個傳統係幾時出來
但Encore其實你係enjoy個show嘅話都真係會願意一齊嗌 歌手再出來當下都係氣氛再次高漲嘅時刻 個人睇show經驗係 嗌完encore歌手出返來再唱完講byebye當下就真係心滿意足咁走 反而最近一次睇去到最後全場嗌encore但原來真係冇得encore有d失望
eason 得encore 無嘉賓,近乎無廢話
岩 上台拎獎先多謝啦 個d先係岩場合
同埋唔係唔明多謝 係真係有歌手多謝成10分鐘 我dllm
支持你擺睇
又唔見eaon get a life唱成2個鐘有停
多謝 band ,其他地方 show 都有,正常既
sponsor冠名 同埋多謝贊助商都係廣告
贊助商你接受到幕後接受唔到點解
幾時唱兩個鐘唔休息成為咗歌手standard
冇sponsor
你張飛就唔止成千蚊啦
樓主睇開咩演唱會連encore都冇咁慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞