台灣人友善嗎?老外來台被嚇壞 點名1場合:有很多雙面人 友善只限對白人/西方人

196 回覆
166 Like 7 Dislike
巴打凈系去過台灣
巴打有冇去過中國
為何每次我過馬路時,他們企圖把我撞死
台灣人,可以同你分析到社會問題,做人處事又有邏輯嘅,我喺台灣五年都遇唔到超過5個
之前喺台灣住,而家移民去咗加拿大表示,第一句完全唔成立

拎台灣同加拿大比較,根本侮辱咗加拿大

首先道路設計已經唔同,台灣嘅道路設計毫無邏輯可言,更加唔駛講佢地失敗到每日揸車出街都好似命運輪盤咁,Road Rage起上嚟隨時仲有刀光劍影嘅最美風景

千祈唔好拎一個蠻夷之地同西方文明國度去比較,真係無意思
老實講,我都幾想民進黨繼續選到總統,台灣人值得擁有

8年嘅苦日子遠遠唔夠,12年就差唔多喇,缺電缺水缺蛋缺疫苗缺快篩,人本交通居住正義司法教育改革全部跳票,未計其他醜聞,出生率已經反映民生狀況啦

得啦,唔駛同我臭蟲,我知國民黨奶共,所以我咪用台灣人二元對立非黑即白嘅思維,宣布我撐民進黨囉,都話你地台灣人值得擁有咯
二分之一強
wto姐妹會

咁都俾你諗到
年代唔同啦 仲香港吊打台灣
香港真係比班人玩死

Ptt台狗又可以笑香港了
以前對台灣人幾有好感

睇嚟你以前係崇台撚嚟喎

難聽啲講 就係你呢啲傻鳩崇台 又幫台灣人講好說話 又移民台灣 又盛
結果移到去台灣發覺原來係呃人嘅 又喊苦喊忽
台灣啲行人路唔係俾人行
日本香港咪一撚樣

鬼佬都係表面nice
個死人樣就笑騎騎
一埋枱做野就成日整埋啲炸彈你嘆
再唔係背後篤鳩你
其實同支那人香港人無乜分別
樓主每日一篇已完成

正常人邊會咁得閒日日圍繞同一話題同一立場嘅嘢嚟講
其實度度都一鳩樣
南亞見你屌鳩佢同鄉都唔會理你啱定錯
搵野屌左你先
你出黎接觸過唔同國家既人共事
就覺得全世界都一鳩樣
係香港人咁真性情啫
鬼佬日本人都係一撚樣
唔當面屌背後篤你咁解
上一代啲衰野由我地依代受返
鬼佬咪一鳩樣
佢地要奴隸喳
台灣有 防礙名譽

真心話唔會隨便向陌生人透露
同連登一樣
見過有人講無50k,無私樓
無資格有政治權利
其實西唔西睇對住咩人
一開口第一句已經知你有料咪唔會閪

但香港人大部分都無料扮四條
尤其廢老
成日問埋啲弱智問題又唔聽人講又無禮貌
100個得1個會聽下人講乜野
其他全部活在自己世界入面
以前做sales最鐘意撚鳩呢啲傻閪一筆
咁事實啲南亞個腦真係少條筋
共過事既一定明
佢地一跳脫左個routine即刻hang左機
手尾又差,唔見野就搵你借,借完又唔還,用爛左仲怪返你轉頭,弱智onlun79
啲野老撚馮咁話有就有,唔會同你夾下成個plan點行,貨量夠唔夠,人手點分配
出事個陣又入鳩你數,成班圍威喂,做得耐都痴撚線
真係會搞到你好撚燥底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞