台灣人友善嗎?老外來台被嚇壞 點名1場合:有很多雙面人 友善只限對白人/西方人

196 回覆
166 Like 7 Dislike
以前對台灣人幾有好感,仲考慮過移民去台灣
但係王喜事件後+移民事件d台狗點樣屈人既仆街野後,
連去台灣旅行都唔係太想
睇班youtuber都知
去香港玩既真係好就讚,差既就算唔屌都擺明話你知係差
但去新加坡馬拉真係狗屎垃圾都話靚都話係美食
去日本韓國緊加唔洗講
根本就係遺傳日本文化
台灣一直最美風景是人,人圴質素號稱全球No.1,所有唔認同既人都係奶共,都係5毛
同意
以前有聯考時代,上一代無可能成日玩先上到大學,自然啲人要焗住學識多
竹聯幫個大佬都有大學沙紙

依家8-9成人入到大學(1-2成佔無錢或者無意欲入大學),加上呢班人入邊佔大多數就去玩同崇洋崇日就識,唔肯出國見識,基本上咪白人日本人就奶,其他人種咪盲踩囉
啲道路交通抄就抄足美國同加拿大咁
但係啲人唔肯學美國同加拿大咁識得自律
從來唔明點解鍾意日本個種壓榨式禮貌
咪就係囉
台灣好多歐美expat做youtube 因為真係好容易賺view賺錢
有個法國佬成日俾D法國中學生試食台灣學生D飯盒便當
人地會覺得 嘩 你地lunch食呢D? 好正呀喂!!
因為歐洲人lunch絕大部份係食個包就算
但台灣人係真係洗晒腦以為外國人真係好撚鍾意佢地D野食
吹下水睇你有冇水
係台灣生活得耐
你會覺得台灣同深圳冇分別
香港人仲PK,得把口
台灣戒嚴時期
做大官or超級有錢先可以讀國立大學
人哋竹聯幫咩來頭啊
台灣啲大學最白痴
懶係要人認真讀書 直接開價賣學位都賺到笑喇
始終都係香港人最真 對邊個都閪口閪面
香港人正PK
個美國人莫彩曦讚台灣幾句就讚晒view數,又華航請搭頭等,梗係不停讚台灣點好點好啦!互利互惠!
打錯

個美國人莫彩曦讚台灣幾句就賺晒view數,又華航請搭商務,梗係不停讚台灣點好點好啦!互利互惠!
香港人對住白人咪又係死狗咁
連登狗對住日本人咪又係死狗
咁快對號入座
親中賣台呢套不合時宜了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞