黑人演「埃及妖后」︱Netflix惹眾怒 8.5萬人聯署抗議+控告

493 回覆
791 Like 13 Dislike

合理程度同呢套一樣
凱撒食開羅馬,日耳曼同希臘女,點會屌黑人
古埃及本身都唔係中非黑人血脈
黑人只配做佢地奴隸
靚女啲應該冇咁多問題
重點係非洲黑人當時應該仲係土人,無可能皇族成員入面會有黑人,至於埃及妖后實則係咩血統嘅人,我諗大家都係上網睇估估下,但係用普通邏輯去諗,非洲黑人一定無可能,一係希臘一係中東
一套動畫
一套講到明自己係紀錄片
仲要預告講
我明理學校點教
妖后點都係黑人
無有力既歷史文件寫明妖后係乜膚色
屌netflix班友真係唔讀書托勒密點嚟有晒歷史文件,佢咁樣同否認埋亞歷山大冇分別
美人魚呢 ?
睇一次笑一次
世界係時候要黑白大戰
其實有出現過黑人法老王朝
但妖后個血統係馬期頓人同波斯人
.....黑果個叫包青天
講真古代咁鐘意近親繁殖,如果有埃及妖后係黑人,咁成個皇室入面一定好多黑人,而且我都係果句,以前啲黑人係土人,皇室愛上土人,仲過分過花花世界花家姐
係唔讀書,係明屈,吹呀?

https://www.netflix.com/tudum/articles/african-queens-release-date-cast-news

Who plays Queen Cleopatra?

In the series, Queen Cleopatra is played by Adele James (Casualty). The creative choice to cast a biracial actor to play Cleopatra is a nod to the centuries-long conversation about the ruler’s race. During the time of her reign, Egypt’s population was multicultural and multiracial. Cleopatra’s race was unlikely to be documented, and the identities of her mother and paternal grandparents weren’t known. Some speculate she was a native Egyptian woman while others say she was Greek.
呢個係公元前300年左右開始嘅王朝,唔洗估估下,係有文獻有浮雕有石雕有畫有住大量歷史文件支持。你睇返托勒密六世個浮雕就睇得出係典型歐洲人樣,高鼻呢樣嘢點會係黑人呀
癲撚到淨係呢句都抵埃及人告鳩佢
想知凱撒係咪黑人
美人魚真人版 …

自己侮辱自己作品
建國大業同抗日劇換晒黑人可能會好睇
個波唔夠大啫
黑人的多重宇宙
冇問題喎 以前都未發明防曬,咁曬寡人曬黑咗有幾出奇
Fate/Stay Night
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞