華爾街日報:竊賊一招「永久鎖死」你的 Apple ID 帳號

137 回覆
126 Like 6 Dislike
有都話無啦 d 資料秘密收集秘密用
果撚值得擁有
你ON9啲,
1 而家講緊PIN易俾人見到
2 俾人改咗會LOCK晒其他 DEVICES
3 機主用任何方法例如DNA無辦法拎返個APPLE ID
你用屎眼睇文?
結果而家保護咗個賊
你都識講要用其他裝置先可以改email密碼同登出曬,依家講緊d賊一偷到就即改,你點做得切?

同埋依家新開既apple id都唔洗入安全提示問題,我以前開既apple id連我自己都唔記得曬d答案
咁改用語音unlock部電話
同電訊商報失+出新sim卡 = 搶返gmail

分別: 暫時改到 vs 永久中出
Google咪又係forget password咁改
利申唔係幫Apple
學google ac咪得
login電腦ac
要手機認證
iOS最屈係可以用iPhone密碼gen個復原密鑰
Google你拎返sim卡就改返啦,仲有後備email都拎得返

https://support.apple.com/zh-tw/HT208072
依家重點唔係gmail ac,而係改你個apple id來開張apple card用,你拎返gmail ac都冇用
樓主係大陸帶風狗
標準答案:用家問題
用家問題
apple係唔會錯
冇受害者ok?
出街見到大把人個垃圾faceid唔work就打4個數字密碼 啲密碼仲要勁容易估到 有心偷手機真係勁容易
個裝置用得我個iCloud擺明係屬於我,點解有iCloud密碼又唔俾解裝置密碼

裝置密碼通常都短過iCloud嗰個,仲要有機會俾人望到

何止係用家問題,用家直頭抵死添
點都係用家問題㗎啦
依家有faceid 仲洗鬼打pin
其實點諗到你有faceid都俾人周到pin
我已經幾年無入過pin
我有fd 就係好抗拒faceid
咁咪on居
Faceid touchid就係防止你打密碼俾人周到
再唔係用防偷窺貼都幫到好多
其實將所有安全野擺落一部隨時會比人偷既電話本身已經係安全漏洞
其實唔用faceid已經可以唔當係iphone用家了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞