[MOOMOO]MAMAMOO討論區[63] 丁輝人0417生日快樂!行程富人MMM&最新女團MMM+繼續大發

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
P社個朵臭到個個都知PSY控制狂黎 黑金咁my way最唔夾一定係呢間
RBW除左marketing垃圾之外係創作方面都比好多自由空間佢地 話想做咩就做
真係要轉入antenna或者Jay Park間野好過啦
P nation marketing掂好多bo 宣傳真係做到好足 係怕太chur jessi好似講過話係p nation好攰
tvN當黑金好似親生女咁唔爭在個部分marketing
反而佢應該要轉一間俾到好多資源佢既經紀公司就真
maria個期要黑金自己用人脈拍MV真係痴撚線
華莎唔續
https://twitter.com/RBW_MAMAMOO/status/1673609723810291712?s=20

唔續就預左 結果真係去P社
咁其實MMM係咪解散
唔係
咁都好D
但係想見到佢地CB
華莎如果想發展外國市場,psy對佢係有幫助
前提係要學好英文先

雖然話Psy控制慾強,但係Jessi係佢公司個段時間又真係出左幾首hit歌

希望華莎搵到啱自己既公司啦
爛橋一手好牌都唔識打
MMM好有才華但衰在英文太屎 明明佢地應該俾更加多人睇到先岩
RBW個規模已經限制左佢地四個個頂點 跳去其他公司又好正常既
不過入左PSY間野應該更加難睇到合體
mamamoo will continue
佢哋講咗好多次
印象中華莎之前好似講過出果首i'm a 빛 已經唔滿意爛橋無點幫佢宣傳 爛橋正係識得出埋堆垃圾痴個MMM LOGO上去靠MMM賺錢又唔識宣傳MMM 今次個US TOUR RBW除左POST左張IG相都冇宣傳過咁滯 唔係班FANS幫手都無人知
同埋華莎不嬲都係成個MMM入面最多外國FANS既人 PSY咁多錢同人脈 係外國D大EVENT一定有得玩可以再多D人識 有過上次輝人唔續約果單野都唔識做
雖然話PSY都唔係D咩好人 但基本上經得佢手棒既人一定出好歌同可以有多D上台機會 對FANS同佢自己都係好事 同埋對我來講華莎唔續約去任何一間公司都好過係爛橋要食自己
US Tour完全係靠世界各地班木木去幫手promote
RBW快撚D炒左個marketing team佢啦好嘛
而家睇返甚至MMM出道初期都係靠其他前輩幫手宣傳先發到圍
申東燁同柳熙烈真係幫左好多忙
RBW真係得音樂做得可以,marketing既水準由出道到今日都無進步過,唔倒米已經叫好好。

現實係成員需要專注個人發展,睇到RBW唔知係有心但廢、還是無心做,總之都係支援唔到。我麻麻地PSY,不過佢係有影響力,起碼有資源、經驗、人脈去捧黑金
你見師弟妹團捧極都要靠MMM個朵就知佢地marketing係堅廢
MMM會紅除左實力真係靠緊前輩同電視台班PD欣賞佢地而幫手promote
而破橋係無做過啲乜 又唔執好條team掛住上市收購
黑金已經差唔多係女solo入面最有人氣果個
咁都留唔到其實成間公司等收皮
Bubble
容:為什麼要緊張?我們會經常見面的
Twitter果到好多人都話下個就到容同星走 但到依家都想像唔到佢地離開爛橋 btw 唔知rbw股票聽日跌幾多
Twitter話係跟高度輪住走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞