「五月之約」五月天[ 好好好想見到你 ]香港站討論區(3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
不了,公司果陣係咁聽
終於結束的起點+1
最想聽我們
戶外場有個好處可以做免費仔
終於結束的起點不會再唱
點解呀
戶外早左一個鐘開場,幾好呀
好趕,放工食埋飯要仆過去
係,但好撚多人遲到
依家早一個鐘開咪過唔到 係咪都咁長
2016年 RE LIVE開始的螢光棒可以互動到
手柄上有皇冠形狀果d款

今日測試左
寧願以後開戶外場,舞台效果好撚正
唱完頭嗰兩首歌都人接人咁樣入緊場

有唔少着緊返工衫
那一刻我們望着星空
我都差啲遲到
我都好好奇點解媒體完全無人提 演唱會咪嘴其實根本唔尊重歌迷 我由方舟開始入坑 有年係紅館JRI佢聲都沙埋都唱牙關真係好感動又有feel
以前好鍾意聽演唱會版既歌 但佢連對上公司果隻演唱會碟都有一部分係執好哂唔係真live開始有啲失望
而家乜都執哂音 跟住仲要見到佢揚哂手扮深情真係覺得變左
太完美同睇mv有咩分別?佢哋d跨年直播已經唔追黎睇,反正都係預錄修好哂d音
肥信身份應該點都有啲地位
佢啲師弟妹全部老闆前老闆後 仲要大股東
反而係想知另外4個錄live/唱live諗緊乜
好似變咗樂器組自己玩
肥信就大安旨意做動作扮嘢 事後先配返歌上去咁
最撚好笑係 佢哋啲跨年直播會cut返其中一首歌出嚟
然後話係Live MV
之後勁多人出晒水 話好有誠意又剩
我心諗
有無人做下好心幫手點有你的將來
雖然佢地應該都會選擇性唔唱
唔記得從幾時開始就係咁,所有嘢都修曬音,
然後啲歌又越寫越煽情同做作,冇啦啦又要整幾粒勁高音

以前真係冇咁多偶像包袱
有段時間咪成日感冒 唱親假快樂都破音
但係起碼都係真唱
相處咁耐四個人都知咩料啦
應該啊信喉嚨真係開始唔係好得
出道咁多年開咁多場演唱會,佢哋對live嘅感動我估都開始麻木咗唔少
慢慢接受咗半真半假做戲出show
最緊要效果好畫面靚
想聽番馬沙唱最重要的小事
唔知多唔多巴打周圍都係支那人呢

啲支那人狂拍片,仲有拎埋自拍神棍,企埋上張凳拍,阻住哂,保安話完之後,又再企過

最搞笑係有兩條八婆C2區叫前面啲人唔好企係身,話會阻住佢地睇,用普通話講完見冇人理佢地就用英文講sit down,以為自己講英文高尚啲?咪on9啦,成班人冇理繼續企,佢地最後又係死死地氣企係身

對住呢班八婆真係好影響個心情
好奇點解咪嘴叫program
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞