「五月之約」五月天[ 好好好想見到你 ]香港站討論區(3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
上一首咪嘴 未開番咪
自從公司之後幾年有81D studio
全部啲演唱會片都勁假

永遠都係修音修到勁靚 肥信變咗咪嘴、同埋用啲勁浮誇嘅手勢/動作喺鏡頭前面Fing 嚟fing去

從此聖誕/跨年每次都係錄影 點知原來連演唱會現場都係咪嘴
咁又未必
你驚佢啲fd上台大合唱好過啦
周杰倫衰極都係佢班fd一齊唱 仲要呢期佢俾啲fans屌完即刻狀態回勇 自己唱多返 encore又多咗
會唔會有片
全部都唔講以為拍緊3D電影 專登fing 隻手去鏡頭前邊
發現佢一咪嘴就瘋狂係到拉咪
最多降key唱,未必上番原key
1月睇馬來西亞站又冇 12月新加坡比人屌到仆街
之後馬來西亞、悉尼 自己唱番哂冇左彈頭、小麥睇得好爽
真係 宜家睇親啲片 佢啲拉咪都拉到勁奇怪
講真
睇左咁多年

聽到佢破音會仲興奮過佢唱到
係留曬啲力去玩拉咪
其實留意到佢哋開始唔出演唱會精華已經知咩料
最深刻係16年復刻 場場都有新聞報導/娛樂節目精華睇 去到人生無限公司都仲有
但去到依2年復刻諾亞方舟/好好好想見到你
新聞播黎播去都係talking/咪緊嘴嘅因為你所以我 為你寫下這首情歌
就知應該有人落order 唔俾人再聽到肥信依家嘅音色
數返佢地真正冇修音嘅電視live 應該係19年Blue跨年嗰場 之後啲live/同嘉賓合唱 都係全部咪嘴

完全唔明 到底肥信係因為俾人屌得多自卑 定點
但聽咗咁多年 都一早接受晒佢啲唱功 依家搞到自己不倫不類咁 心都淡埋
唔知有冇聽錯,今晚好多歌都係原key
變左好多位要咪嘴
同埋瘋狂轉圈圈
嘩咁嚟緊搵下有冇飛先
一直都唔想睇大合唱先冇買飛
真唱
今日算奇特 同白安唱果兩首都冇咪嘴
其實仲有一首
果兩首新歌真係好hea
兩首melody似到
完全係冇誠意既k歌嚟
所以今次先炒到仆街 好彩加場、加位都-6搶到
880炒到成3000
好懷念以前
唔捨得走嘅紅館
由人生無限公司開始
佢哋就開始趕收工mode
無晒以前好珍惜每一場live 嘅感覺
估係歌迷同主唱接受唔到爛聲呢件事
同埋玩band編曲位執唔到
明明街外不嬲都冇乜屌佢音色
大家睇五月天好多時都係為咗個氣氛/情懷

有時候見到佢凸槌/破音反而仲開心

唔知點解近呢幾年突然間肥信自我審查得咁緊要,變咗個假人咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞