STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 17

980 回覆
10 Like 1 Dislike
五十路都ok la
Armorer*
我覺得s3其實主線係講Mandalorian 復興史
副線係講New republic下嘅情況
(唔補充下大環境又好難講復興)
只係由Mando角度去睇條主副線
用咁嘅角度睇就唔覺套嘢散
每集都有野交待

博士嗰集講嗰時代背景: New Republic有幾廢+舊imperial仲潛伏緊
去到最後就知Mandalore"咁岩"係其中一個imperial基地

Mando 啲支線任務都show到唔同星球點喺嗰個環境生存
冇錢嘅 (Nevarro) 就畀宇宙海盜恰,好彩嗰陣都叫小康 (第一集嗰陣),唔好彩嗰陣就直接俾人炸爛
但係都有啲有錢嘅 (Plazir-15) 請傭兵照著,啲人生活無憂
話畀觀眾聽拎返個星球之後,班Mandalorian可以點發展

其餘集數就真係講返Mandalorian 復興
個星球變成點,Death watch 點樣同其他人接觸返,其他Mandalorian之前點生存,最後點拎返個星球之類
中段太拖時間,又湖邊練槍打雀,芒亨尋龍
成套S3根本就係BO姐傳,最後BBQ同爆黑劍同冇人幫拖就真係估唔到既.以為點都會有一個角色亂入先攪掂炸雞佬,點知最後係咁
https://youtu.be/Jreg1ppaU5k

Disney原罪
happy話原本係想十至十二集 加個好勁嘅ending Disney 唔俾
怪唔之得而家趕收工咁
全星最靚
整beskar 應該唔難
罕有係供應問題
Armorer (對唔住) 土炮forge仔都打到

btw check番wookiepedia先記起
Armorer BOBF 講過 beskar 唔應該用黎做武器打自己人
應該唔會整返DS?
打到同打成點係兩回事
睇啲打鐵版Masterchef都知啦
唔睇大隻妹睇乜嘢
波卡tank 側邊嗰個
it will not kill
都係大隻妹好啲
打得睇得 烏低身露下波
岩岩好奇睇佢IG , https://www.instagram.com/themercedesvarnado/?hl=en
即刻覺得劇入面佢正好多
完全唔認得
劇入面真係正
S2場口
原來摔角手黎
都出名㗎
套劇集用咗好多佢自己啲摔角技
認真答

外國YouTuber 話係今季聖經reference 之一
摩西出埃及之後左12個spies 去探路(google: the twelve spies)

即係指主角佢地
S3悶到瞓着
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞