Figure 討論 (128) 買膠進化論:ACG->畫師->咸膠

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
想問下SECOND AXE式隻對魔忍parts係邊到可以撳
係native官方唔見有

商品名稱
佐野萬次郎 24集封面Ver.
作品名稱
東京卍復仇者
製造商
ORANGE ROUGE
分類
1/7比例模型
價格
27,000日圓 (含稅)
發售日期
2024/04
商品規格
塑膠製塗裝完成品・1/7比例模型・附專用台座・全高:約240mm
原型製作
Kon武
色彩
最喜歡麵包的主婦
製造商
Good Smile Company
發售商
ORANGE ROUGE
販售商
Good Smile Company
大肚part
Lilith store 限定

『呪術廻戦』パンダ 1/7スケールフィギュア
お届け予定日
2024年11月下旬
価格
¥ 29,700(税込)
販売期間
2023/05/31 09:00 〜 2023/09/06 22:59
商品概要
原型/彩色
Design COCO (Art Director:CHIGA)
ディレクター
大多羅弥生
仕様
1/7スケール PVC製塗装済み完成品
サイズ
高さ345mm×幅338mm×奥行310mm
製造
(株)アルファサテライト
署名表記
©芥見下々/集英社・呪術廻戦製作委員会
販売元
(株)eStream
全脫會入
嘻嘻又唔中
38000 yen咁貴
binding 越出越貴
最近訂番binding舊款再版都係千幾蚊
搞到新出嗰啲真係唔捨得訂
訂2p色仲抵玩
自由社仲貴 又唔脫得
自由社真係唔知咩事
梅花間竹咁出, 唔出現貨都唔知邊隻可脫(上身)
最近有兩隻都可脫想後追
人在英國…
搵過幾間本地網店計過數,間間都食水好深

£52.95=~9,170円,仲要7月先有貨(即係船運…)
Amiami連DHL運費應該唔駛8000

大件仲誇張,隻朱羅 弓兵ami收我¥25,418+EMS¥13,210=¥38,628 (~£223),再加£50税都係約£280。如果揀船運嘅話可以減到~£230
就咁Google search最平都要£350,又係船運
有無計過香港運英國要幾錢
未試過,無留意/諗過香港有邊間玩具舖會送海外
就咁揀個應該裝得落隻黏土嘅箱 (20x15x10 cm / 1kg)
弓兵
Box 6 - 1 Piece - 15 kg (41.7 X 35.9 X 36.9 cm) :

42 x 35 x 35 cm / 5kg(計埋packing應該唔止?)

好似貴過ami送英國?
bns唔係有集運去uk?
btw,有fd去英國前訂左堆野,佢之後搵代購收件再船運,寫商品價值細d唔駛俾稅
要研究下同日本訂條數差幾多先
不過香港有邊間玩具舖送貨?頭先睇明眼人寫到明預訂貨一定要親自攞
日本果邊一路有用開Tenso,不過只限送日本本土嘅野(虎穴、蜜瓜同埋啲個人手作之類)

重點係“前”,我都book過七海個木箱,超過半個箱都用嚟裝玩具同書
AMIAMI(棄了)
AMIAMI仲有三張單就清曬

唔反行貨了
同你差唔多
最後應該7月
唔棄得Ami
amakuni啲膠香港好貴
Pleiades 仲要係Ami限定
個fd本身係寄bns倉,但佢就叫bns退件去代購度收,
直接日本收完就寄英國,唔駛再落hk
不過我諗ami同日森買應該最方便,雖然要報真稅但唔駛煩
見隻amakuni arms note 揸槍水著

Ami 羊19800未連運
孤$1260

而家暫時仲有呢四張單
我2 4
我得3
竟然冇3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞