Figure 討論 (128) 買膠進化論:ACG->畫師->咸膠

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
呢到有個代工
不過忙撚到仆街
認同,第一眼睇到就心諗:點兔幾時開放到出色色Figure。

btw啱啱訂咗,第一次喺native 訂色色Figure
塊面好似太尖?

商品名稱
霧切響子 裸腿兔女郎Ver.
作品名稱
槍彈辯駁 希望學園與絕望高中生
製造商
FREEing
分類
1/4比例模型
價格
26,400日圓 (含稅)
發售日期
2023/10
商品規格
塑膠製塗裝完成品・1/4比例模型・全高:約226mm
原型製作
FREEing
色彩
松田Model
發售商
FREEing
販售商
Good Smile Company

商品名稱
Saber Alter 和服Ver.
作品名稱
劇場版Fate/stay night [Heaven's Feel]
製造商
KADOKAWA
分類
1/7比例模型
價格
24,000日圓 (含稅)
發售日期
2024/01
商品規格
塑膠製塗裝完成品・1/7比例模型・附專用台座・全高:約275mm(含傘及台座)
原型製作
Nobuta (Claynel)
色彩
Kawamo (Claynel)
製作協力
Claynel
企劃
Newtype編輯部、電擊Hobby網路編輯部
製作
KDcolle (KADOKAWA Collection)
發售商
KADOKAWA
販售商
再販
【首販: 2020年12月】【再販:2024年1月】

商品名稱
梅普露 Break Core ver.
作品名稱
怕痛的我,把防禦力點滿就對了 第二季
製造商
KADOKAWA
分類
1/7比例模型
價格
21,780日圓 (含稅)
發售日期
2023/12
商品規格
塑膠製塗裝完成品・1/7比例模型・附專用台座・全高:約220mm(含台座)
原型製作
釜山Kamome
色彩
Takeuchi Ham
製作協力
TOPS co., ltd.
製作
KDcolle (KADOKAWA Collection)
發售商
KADOKAWA
販售商
呢隻整得幾靚
不過底座好大
冇盾差評
追咗上個post 有巴打放咗list出嚟想放一堆figure 想收其中一兩隻 冇盒都唔緊要

● スーパーロボット大戦∨ 如月千歳
予約受付終了。2023年6月9日(金)発送予定。

竟然一次都冇dela準時出貨

● スーパーロボット大戦∨ 如月千歳
予約受付終了。2023年6月9日(金)発送予定。

竟然一次都冇delay準時出貨
隻野兩年有冇
好似預果期好長
梅普露無隻靚 想入隻收藏都唔得
塊面好白好長
唔撚似
第一眼以為係SAO啲嘢
又過氣女人
自己動手學整
唔識可以去模post問
玩GK唔好慳啦 噴衰左邊到買返套模
本身已經唔平又限量
而且接人形GK的師傅都唔多
畫面的要求好高,唔係個個敢接
off topic, 呢個youtuber專門出啲砌女女GK的影片
睇完你就會明點解有啲敢收呢個價錢

https://youtu.be/4DMSgo9qHpM
Ching 有砌開噴開?
無,我都係俾錢搵人幫手噴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞