呢度有無素食撚 (2)

242 回覆
10 Like 19 Dislike
有冇人睇過what the health...

睇完之後更加堅定想食素

自從唔食肉一兩星期之後個肚腩細左一吋

體重又跌左

HAHAHA

話時話你地食物係點配搭

同埋會唔會出去素餐廳食

我呢D懶+窮只會係街市兜一個圈

買兩件客家豆腐返屋企煎

之後日日食唔同菜

飯就紅/糙米/十穀米

飲品屋企之前購入豆漿機一部,成日買有機黃豆整無糖豆漿

不過聽聞黑豆漿營養仲好D

最後素食生活係咪可以平有平食,貴有貴食?

平就落街市巡視下?

貴就去green common食未來漢堡?

晏晝或者夜晚一條友通常去素餐廳食
除左正餐同水果, 我會食nuts補充營養
自己唔識煮, 喺屋企至多都係煮下素麵
成日想學煮都的唔起心肝
有無操肌素食撚

開始做gym2個月到

做左6年喇我
有無操肌素食撚

開始做gym2個月到

咁巴打你做完gym會食啲咩

豆漿豆腐
有無操肌素食撚

開始做gym2個月到

豆漿豆腐

就咁簡單
話時話你地食物係點配搭

同埋會唔會出去素餐廳食

我呢D懶+窮只會係街市兜一個圈

買兩件客家豆腐返屋企煎

之後日日食唔同菜

飯就紅/糙米/十穀米

飲品屋企之前購入豆漿機一部,成日買有機黃豆整無糖豆漿

不過聽聞黑豆漿營養仲好D

最後素食生活係咪可以平有平食,貴有貴食?

平就落街市巡視下?

貴就去green common食未來漢堡?

晏晝或者夜晚一條友通常去素餐廳食
除左正餐同水果, 我會食nuts補充營養
自己唔識煮, 喺屋企至多都係煮下素麵
成日想學煮都的唔起心肝

屋企人唔煮??

佢地自己嗰份都求其煮
何況我
不過我晏晝夜晚都係出面食多
始終收太夜
等陣去食騰王閣先

我今個禮拜未去
戒咗兩三個禮拜 有無師兄有啲簡單又唔差嘅正餐食譜 最好係英文
工人晚晚都豆腐咁滯 有啲悶
Google搵到一大堆都唔知點入手
有無操肌素食撚

開始做gym2個月到

豆漿豆腐

就咁簡單

可以參考佢
https://www.facebook.com/scmp/videos/10155544036824820/
鍾意周圍食野

鍾意周圍食野

是咪有啲係普通餐廳提供嘅素食呢
鍾意周圍食野

係 ,同 friend 食通常都係去普通餐廳

Pizza Express 有素 menu (純素要另外叫佢走芝士)
野菜咖喱飯係天后/鰂魚涌間坐忘食。menu 有好多素options 同佢講食素佢會另外整素miso soup
印度餐廳通常都會有素食

同埋呢排發現米線陣有兩款素湯底,仲要全日供應
鍾意周圍食野

Pizza Express 有素 menu (純素要另外叫佢走芝士)
野菜咖喱飯係天后/鰂魚涌間坐忘食。menu 有好多素options 同佢講食素佢會另外整素miso soup
印度餐廳通常都會有素食

資料詳盡 又多左選擇
多謝
戒咗兩三個禮拜 有無師兄有啲簡單又唔差嘅正餐食譜 最好係英文
工人晚晚都豆腐咁滯 有啲悶
Google搵到一大堆都唔知點入手

唔識煮
幫你推

依兩張邊度黎

環境好正 👍🏻
仲要所有食物都係純素 , 材料盡量 locally sourced
用豆腐整既 yogurt
鍾意周圍食野

印度餐廳通常都會有素食

資料詳盡 又多左選擇
多謝

有個app叫素邊度有得食
有寫邊度有素食,係蛋奶素定全素都幾好用
成日要飲豆漿補充蛋白質 但又唔想飲太甜 維他低糖都甜到

阿信屋又死人都唔入番marusan

有無人飲過Tesco果幾支 睇落糖分唔太高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞