呢度有無素食撚 (2)

242 回覆
10 Like 19 Dislike
有無志同道合o既巴絲

between, 我想問土瓜灣有無其他素食舖選擇
唯一一間妙xx下個月唔做啦

有外國fd係vegan 黎左香港玩 巴絲有有咩舖頭介紹

去邊區啊
鬼仔/妹

去邊區啊
鬼仔/妹

噚晚去左尖沙咀大自然
有中西式有日式
我幾鍾意

去邊區啊
鬼仔/妹

噚晚去左尖沙咀大自然
有中西式有日式
我幾鍾意

大自然連鎖既 去開銅鑼灣個間

去邊區啊
鬼仔/妹

噚晚去左尖沙咀大自然
有中西式有日式
我幾鍾意

Vegan

港島區既可以去MANA 西式野 飲茶可以去心齋 d朋友話點心好食

去邊區啊
鬼仔/妹

噚晚去左尖沙咀大自然
有中西式有日式
我幾鍾意

Vegan

講開尖沙咀 而家區內新開左好多素食餐廳呀 有間叫同德 d菜式同大自然差唔多 另外有間叫2DP好似都唔錯 西式cafe
有外國fd係vegan 黎左香港玩 巴絲有咩舖頭介紹

去邊區啊
鬼仔/妹

噚晚去左尖沙咀大自然
有中西式有日式
我幾鍾意

鬼妹 佢未黎之前已經好撚頭痕 佢話其實可以叫碗飯同碟菜比佢就得 但佢又話唔鐘意啲菜有汁

港島區既可以去MANA 西式野 飲茶可以去心齋 d朋友話點心好食

唔該晒你 我都想帶佢食點心 但又好似冇咩點心啱佢 搵日就帶佢試呢間
蛋奶素素
蛋奶素撚

唔該晒你 我都想帶佢食點心 但又好似冇咩點心啱佢 搵日就帶佢試呢間

想食點心可以去北角/佐敦三德
我好鍾意飲佢啲茶
蛋奶素撚

去邊區啊
鬼仔/妹

噚晚去左尖沙咀大自然
有中西式有日式
我幾鍾意

Vegan

講開尖沙咀 而家區內新開左好多素食餐廳呀 有間叫同德 d菜式同大自然差唔多 另外有間叫2DP好似都唔錯 西式cafe

得閒想去試下尖沙咀有間食素漢堡飽

去邊區啊
鬼仔/妹

噚晚去左尖沙咀大自然
有中西式有日式
我幾鍾意

Vegan

邊度
留名
希望多D餐廳肯放一兩樣素食做餸啦

去邊區啊
鬼仔/妹

噚晚去左尖沙咀大自然
有中西式有日式
我幾鍾意

Vegan

邊度

食肉獸都分唔到》尖沙咀食大熱素漢堡 同真肉無分別 | 2017-04-12 | 飲食男女 | 蘋果日報

近年流行素食,不少人因健康、宗教、環保等理由,改食素。但對於食肉獸,初轉食素時,難免不習慣。由美國出產、當地大熱的素漢堡,最近引入香港,其外觀、香味、味道和口感,都與真肉漢堡十分相似,幾可亂真。明明在吃素,卻如在吃肉類,對於食肉獸們,的確是不錯的肉類代替品,而且可以減少吃牛的碳排放,十分環保

Green Common
地址:尖沙咀廣東道17號海港城海運大廈地下OT G61號鋪、中環遮打道16-20號歷山大廈地庫1樓B2鋪
電話:2263 3153
http://hk.apple.nextmedia.com/etw/%E9%A3%B2%E9%A3%9F%E7%94%B7%E5%A5%B3/article/20170412/3_56551231/%E9%A3%9F%E8%82%89%E7%8D%B8%E9%83%BD%E5%88%86%E5%94%94%E5%88%B0-%E5%B0%96%E6%B2%99%E5%92%80%E9%A3%9F%E5%A4%A7%E7%86%B1%E7%B4%A0%E6%BC%A2%E5%A0%A1-%E5%90%8C%E7%9C%9F%E8%82%89%E7%84%A1%E5%88%86%E5%88%A5
留名
希望多D餐廳肯放一兩樣素食做餸啦

有啲國家規定餐廳一定要有素食選擇

其實肯主動食少d肉已經好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞