有咩game曾經爆紅過一段時間?

579 回覆
1092 Like 17 Dislike
https://youtu.be/iiiU5I8b3co

原來咁好賺
唔怪得仲搵(G)I-DLE 宣傳
隻game好好笑
俄羅斯方塊
嗰幾個月佢勁賺幾億直接可以退休
尼奧寵物
多啦a夢大富翁
雷伊蓋亞
幻想學園
diablo
moba (信長 dota LOL)
CS pubg
即時戰略(C&C ,AOE, RA2)
仲有好多mmorpg

老人家玩candy & crush
PUBG隻game就係為左俾之後既同類game有零感同埋手機化
本身隻game易上手但好難精要
剩係練槍, 頭100個鐘好大挫敗感
但2018年出sanhok細場九真係好好玩
15-20分鐘有5分鐘開大片4隊混戰
再唔係跳好主場資源多既地方
落地1分鐘就開波都好刺激
其他射擊ggame好難俾到

我個人認為隻game 2018年之後都半死亡
之後越來越少人玩, 長期<30萬
石器魔力
小朋友齊打架
Cs
勁舞團
Left 4 dead
PSP芒享
動森
仆街mon go

我生涯上認知係咁
我覺得古龍金庸都紅 但無魔力石器咁誇 呢兩隻連女都有玩

但Pokémon go真係最撚誇張 如果佢唔係捉完一隻取代下一隻而係好似以前咁要打住升上去就好
俄羅斯方塊
數獨

曾經因為呢隻game同另一半冷戰左1日
嗰陣啱啱開始touch screen,好多相關嘅game好簡單,但都好好玩

依家啲game全部好似倒模咁,淨係叫人鳩課金,好懷念再之前手機啲Java games好多好有特色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞