80日環遊美國:西部篇(大峽谷、羚羊洞穴、鹽湖城、丹佛、聖塔菲、艾爾帕索)

114 回覆
67 Like 2 Dislike
new york 5日都唔夠玩
單單係museum都有排你睇
如果第一次去建議去東岸,好多野睇
波士頓掃落 DC
我就倒轉, 我會建議去西岸
個人喜歡西岸個vibe多過東岸
西岸感覺relax一d~~
我同意,東岸好多地方都係高樓,唔同西岸 d 商舖都係單層,睇到大片天空
請教一下 樓主係去upper定lower antelope canyon
Museum 去 Washington DC 睇好過啦,New York 我覺得只有 The MET 同 911 兩個 museum 值得睇,不過如果鍾意 art 咪去埋 MoMA 囉
如果無記錯係去 lower
好似風景最好
真,DC 全部博物館都免費,窮 L 福音
不過 The MET 都好值得睇,之後可以去埋隔離既中央公園
琴日唔記得講,我既美國西部之旅就係到咗美墨邊境之後結束了,呢兩日休息一日,星期五繼續 po 美國南部
南部我只去過 San Antonio 同 New Orleans,等睇
LM
我無去 San Antonio 呀,不過去左 Austin
我無去到 Long Island,有咩睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞