[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (32) 周遊日本拍完拖就夠鐘開學

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
just a flu
生左仔
https://youtu.be/ytmC_FXMuBs
志雲大師都講海洋公園單嘢
理得李瘋子,人家就係背靠veda呢個高達00世界無限印鈔機,有錢到無視成本,資源同效能做on9設計
其實係咪會有第二季
得返咁少集
好多野都無咩點交代過
應該短期內都唔會有啦 都仲有11-12集嘅 啱啱出嘅第13集節奏都幾快 我諗好快會交代晒啲謎團
黎緊8月仲有個event係幾個聲優聚埋一齊(即係BD附贈嘅優先場券),個人覺得如果無第二季就唔會搞咁多嘢,話唔定到時就會有宣布呢
老老實實金毛嘅最終目標係咪想做魔女版嘅AE社
賣高達俾地球人再賣有反制波嘅MS俾宇宙人
啱啱而家先得閒睇13集
有冇人可以講下點解上季完場時
明明仲係打緊仗,仲成手都係茄汁
點解13集一開始就返咗學園咁跳脫嘅
都未開打 魔女狩獵本隊一到地球魔女就走場啦
跟住就係劇情簡介所講嘅過咗兩星期
今集咪有講公司對外宣稱係意外 勒令高達公司停業 暗地對地球宿落封口令 邊個爆響口邊個執包袱 同時暗中對地球方面增兵去處理地球魔女
按第一季所講,就係想瓦解財團,至於係唔係想做下一個莊家就未知
金毛依家做既係攬炒財團+地球私兵
結果會變有風靈既米米獨大多過佢自己
上次只係佢地唔好彩波及到
上層班友仲封鎖緊消息
最大粒果個仲訓緊
其他人只知道有人恐襲唔知詳情
只係唔知點解水星醬可咩事都冇
可能宇宙人唔當恐怖分子係人WFC佢地點死掛
好cute
忙到飛住黎睇?
咪講左封消息 對外講係意外 邊個講出去就退學 已經有兩件ptsd
同埋唔係打緊仗 係恐襲
咪有幕帶隊落緊地球報牛
仲有米已兩星期冇同sulleta聯絡

你有冇睇架
玩下手黎明只係表組織 金毛同成班黎明黎自個更大組織
你睇佢無啦啦點會有五條女為佢咁賣命
決鬥有件只啲命都唔要
我發現你係die hard fans嚟
撳→飛住睇就會miss晒呢幾幕
第一句我好認同
btw 有睇上季都知
佢成日一個scene兩三句對白
就交代上集或者上幾集既問號

除非睇開tvb 腸都畫埋出黎
搞公司cap水cap唔少啦
今季三頭馬車
水星鬼滅我推輪住上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞